Image Map

DİSK Genel Başkan Yardımcısı Adnan Serdaroğlu'nun Dearsan Tersanesi'nde meydana gelen iş kazasını protesto eden sendikacılara saldıran polisler ile ilgili açıklaması

DİSK Genel Başkan Yardımcısı Adnan Serdaroğlu’nun Dearsan Tersanesi’nde meydana gelen iş kazasını protesto eden sendikacılara saldıran polisler ile ilgili açıklaması

 

POLİSİN GÖREVİ HUKUKSUZLUĞU PROTESTO EDEN İŞÇİLERE SENDİKACILARA SALDIRMAK DEĞİL, İŞ CİNAYETİ İŞLEYENLERİ SORUŞTURMAKTIR

 

  22 Ağustos 2006 tarihinde Tuzla Tersaneler Bölgesindeki Dearsan Tersanesinde meydana gelen patlama sonucu 6 işçinin yaralanmasını protesto için basın açıklamasında bulunan DİSK üyesi Limter-İş Sendikasının yöneticilerine ve üyelerine, hiçbir uyarıda bulunmadan  cop ve biber gazlarıyla saldıran Polis, sendikacı ve işçileri acımasızca döverek 6 kişiyi gözaltına almıştır. Gözaltına alınanlar arasında Limter-İş Sendikasının Genel Sekreteri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Uzmanı ve üyeleri bulunmaktadır.

 

  Dünden bu yana gözaltında tutulan sendikacı ve işçiler Polisin düzenlediği asılsız tutanaklarla polise mukavemet suçlamasıyla savcılığa ve nöbetçi mahkemeye sevk edilmişler, ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardır.

 

  Tuzla Emniyet güçleri, Limter-İş Sendikasının daha önce 2006 Haziran ayında DESAN Tersanesinde yürüttüğü mücadeleden bu yana, sendikaya, sendika yöneticilerine ve üyelerine düşmanca bir tavır içinde, saldırılarını, baskılarını sistematik bir şekilde sürdürmektedir.

 

  Emniyet güçlerinin görevi, her türlü hukuksuzluğu sergileyerek, işçileri kayıt dışı koşullarda, her türlü işçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarından yoksun, köle gibi çalıştıran tersane işverenlerinin arkasında durmak, bu hukuksuzluğa karşı mücadele eden, tersane işçilerinin meşru örgütü Limter-İş ve yöneticilerine saldırmak değildir.

 

  Emniyet Güçlerinin bu yanlı tutumu Dearsan Tersanesinde yaşanan son patlamada ve iş kazasında da bir kez daha açıkça sergilenmekten kaçınılmamıştır.

 

  Konfederasyonumuz DİSK, Tuzla Emniyet Güçlerinin bu yanlı tutumunu protesto ederek, bu durumu gerek ulusal, gerek uluslar arası platformlara taşıyarak takipçisi olacaktır.

ITUC ETUC