HER YER FİLİSTİN, HEPİMİZ FİLİSTİNLİYİZ!

Shaher Saed

(PGFTU) Filistin Sendikalar Konfederasyonu

Genel Sekreteri

Sevgili Dostum,

Filistin her yere hem çok yakın hem çok uzakR30; Bütün Dünya Filistin’de yaşanan yoksulluğu ve adaletsizlikleri sessizlik içinde izledi. Şimdi de yaşanan katliama seyirci kalıyor.

Bütün dünyanın gözleri önünde bir halk katlediliyor. İsrail günlerdir, uluslar arası hukuku ihlal ediyor ve insanlık suçu işliyor. Gazze’de öldürülen her çocuk bizi tarifsiz acılara boğuyor.

Biz Türkiyeli işçiler Filistin halkını ailemizin bir parçası olarak görüyoruz. Kadını, erkeği, işçisi, işsiziyle, köylüsüyle, kamu çalışanı, esnafı, sanatçısı bütün Türkiye dünyanın duyarsızlığına isyan ediyoruz. Her gün ve her akşam sokaklardayız. Emek ve meslek örgütleri olarak “Ses ver Dünya Duysun, Ses ver İsrail Dursun” başlıklı bir kampanya yürütüyoruz.

İsrail Devleti’nin yürüttüğü hukuksuz, ölçüsüz, ahlak dışı şiddet, karşı şiddeti körüklüyor. Akan kana ve gözyaşına R16;yeter artık’ diyoruz. Gazze’ye uygulanan ambargonun derhal kaldırılmasını ve bölgeye acil insanı yardım yapılmasını istiyoruz. İsrail ve Türkiye’nin bütün askeri işbirliği anlaşmalarının iptal edilmesini talep ediyoruz.

Diyoruz ki; “Her Yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz”. Başta üyesi olduğumuz ITUC ve ETUC’u ve uluslararası sendikal hareketin tamamını, Filistin’de barışın sağlanması için acil eyleme çağırıyoruz.

Filistin’de kalıcı barışın sağlanması ve bölgeye acil insani yardım yapılması için Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu olarak üzerimize düşen bütün görevleri yapmaya hazırız.

Acınızı paylaştığımızı bir kez daha hatırlatırız

Saygılarımla.

DİSK GENEL BAŞKANI