Image Map

UNUTULMAZ İŞÇİ ÖNDERİ ABDULLAH BAŞTÜRK TÖRENLE ANILDI…

DİSK Genel Başkanlarından unutulmaz işçi önderi, 12 Eylül zindanlarında onurun, mücadele ve direnmenin simgesi olmuş Abdullah Baştürk, ölümünün 18. yılında 21 Aralık 2009 Pazartesi günü, saat 11:00’de Zincirlikuyu’daki mezarı başında yapılan törenle anıldı.

Anma törenine, Abdullah Baştürkün eşi Ayten Baştürk, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ve DİSK Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel-İş Genel Başkanı Erol Ekici ve Genel Yönetim Kurulu Üyeleri ile DİSK’e bağlı sendikaların yöneticileri ve işçiler katıldı.

Törende konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, “Abdullah Baştürk bugün hayatta olsaydı, işçileri birleştirir ve mücadele ederdi. Biz de sözde kalmayıp, mücadeleyi işçilerin yanında her şartta yapmalıyız” dedi.

Ardından söz alan Genel-İş Genel Başkanı Erol Ekici, “18 yıldır Genel Başkanımızı burada anıyoruz. Abdullah Baştürk ölümsüzdür demenin altında yatan neden, 18 yıldır her türlü etkinlikle anılması ve Abdullah Baştürk’ün bunu kendi mücadele çizgisiyle kendisinin yaratmasıdır” dedi.

Erol Ekici sözlerini şöyle sürdürdü: “Abdullah Baştürk bugün ülkemizde yaşananlar üzerine, sendikal mücadelede yaşadıkları üzerine söylenmesi gereken her türlü şeyi söylemiş, yapılmış olan her şeyi yapmış, ödenmesi gereken her türlü bedeli ödemiş bir sendikal önderimiz. Bu yüzden ben kendisinin huzurunda, başta Genel Başkanımız Abdullah Baştürk ve bu uğurda kaybettiğimiz tüm mücadele şehitlerimiz adına sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Anma töreni mezara karanfillerin koyulması ile sona erdi.

ITUC ETUC