Image Map

İŞÇİ VE KAMU ÇALIŞANLARI SENDİKALARI KONFEDERASYONLARININ ORTAK AÇIKLAMASI: 1 MAYIS'TA TAKSİM!..

İŞÇİ VE KAMU ÇALIŞANLARI SENDİKALARI KONFEDERASYONLARININ ORTAK AÇIKLAMASI:

 

DİSK, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, KESK, MEMUR-SEN ve KAMU-SEN genel başkanları 5 Nisan 2010 tarihinde TÜRK-İŞ Genel Merkezi’nde bir araya gelerek “Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü” 1 Mayıs 2010 yılı kutlamalarına ilişkin değerlendirmeler yapmış ve aşağıda belirtilen kararlar alınmıştır:

 

·        Konfederasyonlarımız, bu yıl 1 Mayıs kutlamalarının ortak yapılması yönünde görüş ve irade birliği içindedir. Konfederasyonlarımız, iş güvencesi, insanca ve özgürce bir yaşam için, eşitlik adalet ve demokrasi için 1 Mayıs’ta alanlarda olma kararı almıştır.

 

·        Konfederasyonlarımız, 1 Mayıs kutlamalarında “Taksim Meydanı” tartışmalarının artık geride bırakılmasını istemekte, bunun yolunun da Taksim Meydanı’nın kutlamalara açılmasından geçtiğini düşünmektedir.

 

·        Konfederasyonlarımız, bu anlayışla, 1 Mayıs 2010’u İstanbul Taksim Meydanı’nda kutlamaya karar vermiştir. Bunun için yetkililer nezdinde gerekli girişimlerde bulunulacaktır.

 

·        Konfederasyonlarımız, 1 Mayıs’ın İstanbul dışındaki belirlenecek illerde de ortak kutlanması kararı almıştır.

 

·        Kutlama çalışmaları Konfederasyon temsilcilerinden oluşan bir “Kutlama Komitesi” tarafından yapılacak ve bu komite 1 Mayıs’ın dünyadaki geleneğine uygun bir şekilde kutlanabilmesi için içerik ve teknik olarak her türlü ayrıntıyı belirleyecek ve ilgili kararları alacaktır.

ITUC ETUC