Image Map

DİSK YENİ YILA DİRENİŞ ÇADIRINDA GİRDİR30;

DİSK YENİ YILA DİRENİŞ ÇADIRINDA GİRDİR30;

DİSK Yönetim Kurulu yılbaşını Beşiktaş Belediyesi’nin önünde kurulan direniş çadırında, işten atılan BELTAŞ işçileriyle beraber karşıladı.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, DİSK Genel Başkan Yardımcısı İsmail Yurtseven, DİSK Yönetim Kurulu üyeleri Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Celalettin Aykanat, Celal Ovat ve Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici‘nin katıldığı eylemde sık sık “Direne Direne Kazanacağız!” ve “Sendika Hakkımız Engellenemez!” sloganları atıldı.

Belediyeye bağlı BELTAŞ’ta park ve bahçe düzenlemelerinde çalışan 178 işçinin iş akitleri fesh edildi. Yeni yıla işsiz girecek olan işçiler DİSK/Genel-İş Sendikası’nın öncülüğünde direnişe başladılar.

31 Aralık gecesini belediye önünde kurdukları çadırda geçiren işçilere DİSK Yönetim Kurulu, Genel İş Sendikası İstanbul şubeleri ve çeşitli sendikalardan temsilciler de eşlik etti.

İşçiler ateş yakıp türküler söyleyerek ve halaylar çekerek 2012’yi yağmur altında karşıladılar.

Eylemde DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün şöyle konuştu.

“Mensup oldukları partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sendikalaşma ve taşeron ile ilgili söylediklerini gözardı ederek, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin uygulamalarına teslim olan belediye başkanlarını kınıyoruz. Bizler bu yaptıklarınıza teslim olmayacağız.”

DİSK/Genel İş Sendikası başkanı Erol Ekici ise, Belediye Başkanı İsmail Ünal‘ın işçilerle ilgili kendilerini arayarak “İşin çözülmesini talep ettiğini” söyledi. Yanıt olarak, “tek çözümün 105 işçinin işe geri alınması olduğunu” ilettiklerini belirten Ekici, belediyede 10 yıla yakın zamandır çalışan işçilerin “yeni ihaleyi BELTAŞ’ın alamadığı” öne sürülerek çıkarıldığını, fakat asıl nedenin işçilerin örgütlülüğünü kırmak olduğunu vurguladı.

ITUC ETUC