Image Map

Uluslararası Sendikal Hareket 1 Mayıs'ta Taksim'de

İstanbul’da Taksim Meydanı’nda düzenlenecek olan 1 Mayıs mitingine her sene olduğu gibi bu yıl da yurtdışından çok sayıda sendikacı katılacak. ABD, Japonya, Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinden sendikaların yanı sıra Küresel Sendika Federasyonları’ndan da temsilciler DİSK’in davetlisi olarak İstanbul’a gelecekler.

 

Uluslararası Metal İşçileri Federasyonu (IMF), Uluslararası Taşımacılık Federasyonu (ITF), Kamu Hizmetleri Enternasyonali (PSI) ve Uluslararası Gıda Tarım ve Turizm İşçileri Federasyonu temsilcileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olacak. Küresel Sendika Federasyonları’nın temsilcileri Türkiye’de bulundukları sürede işkollarında faaliyet yürüten sendikalarla görüşecekler ve direnişçi işçileri ziyaret edecekler.

Ayrıca, Küresel Sendika Federasyonları 30 Nisan’da İstanbul’da Turk-İş, DİSK ve KESK üyesi sendikaların katılımıyla bir toplantı gerçekleştirecekler. Toplantıda uluslararası işçi hareketinin Türkiye’ye ilişkin etkinlik planları değerlendirilecek. 1 Mayıs’a gelen yabancı konuklar arasında Almanya, Japonya, ABD, İngiltere, Hollanda, İsveç, İsviçre, Filistin, Belçika ve Yunanistan gibi ülkelerden sendikacılar bulunuyor.

 

Almanya Sendikalar Birliği (DGB) ve Almanya Metal İşçileri Sendikası (IG Metall) korteji pankart ve bayraklarıyla Taksim Meydanı’nda olacak.

 

Bu yıl dünyanın her yerindeki 1 Mayıs’a ekonomik krizin etkilerine karşı güvenceli iş talebi damgasını vuracak. ABD’de Wall Street işgalcileri gelir dağılımındaki eşitsizliği, ekonomik politikaları ve işsizliği protesto etmek için 1 Mayıs’ta genel greve gidecekler. İspanya, Yunanistan ve Portekiz gibi ülkelerdeyse 1 Mayıs mitinglerinin kent merkezlerini işgal eylemlerini dönüştürülmesi planlanıyor.

 

 

ITUC ETUC