Image Map

İŞÇİ SINIFI AYRIŞMADI, 1 MAYIS ALANLARINDA BİRLEŞTİ!..

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici’nin, 1 Mayıs 2012 kutlamalarına ilişkin açıklaması:

İŞÇİ SINIFI AYRIŞMADI, ALANLARDA BİRLEŞTİ!..

1 milyon katılımın olduğu Taksim’de ve 1 Mayıs alanlarında yapılan kutlamalarda emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ediyoruz!

Uzun yıllar sonunda 1 Mayıs Alanı’nın yeniden kazanılmasının ardından işçi ve emekçi kitleleri “Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü”nü üç yıldır en geniş katılımla Taksim’de kutluyor. Yalnızca bizim değil, kamuoyunun da gözlemlediği gibi bu yıl 1 Mayıs’ın şimdiye kadar en geniş katılımla kutlandığı bir yıl oldu.

 

Yüzbinlerce kitlenin coşkulu ve rengarenk bayraklarıyla, kendi talepleri ve özlemlerini ifade ettiği Taksim kutlamaları, yıllardır korku tellallığı yapanların, sola ve devrimcilere kara çalmaya çalışanların teorileri altüst ettiği gibi, devlet güdümlü sarı sendikacılığın gerçek yüzünü de teşhir etti. 1 Mayıs’ı gerçek niteliğinden soyutlayarak, “piknik bayramı” haline dönüştürmek isteyen yandaş sendikal anlayış, kendi geniş işçi tabanları tarafından da alanlarda terk edilmişler, hükümetin kürsüsü haline getirdikleri ve 1 Mayıs Marşı’nı dahi çalmaya cesaret edemedikleri “piknik bayramlarında” teşhir edilmişlerdir.

 

Türkiye işçi sınıfı tek yumruk ve tek yürek olarak “Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü” için hazırlanmış, taleplerini en geniş muhalif kitleyle 1 Mayıs alanlarında birleştirmişlerdir. Farklı dil, din, kültür ve idelojiye sahip milyonlarca insan, birlik ve dayanışma içerisinde, kardeşçe kolkola girerek, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, baskılara, savaş kışkırtıcılığına ve yoksulluğa karşı omuz omuza vermişlerdir.  

 

AKP Hükümeti bu resmi iyi görmelidir! 1 Mayıs alanlarından yükselen ses, ülkemizi sürükledikleri karanlığa karşı bir uyarıdır!

 

2012 1 Mayıs kutlamaları, mücadele azmimizi bileyleyen, onur ve gurur duyduğumuz anlamlarla yüklüdür. Bu nedenle, 2012 1 Mayıs’ının coşkulu ve içeriğine uygun geçmesi için katkı sağlayan, emek harcayan, yüreği dün bizimle birlikte atan herkese DİSK adına sonsuz teşekkür ediyorum.

 

Fakat her yerde dile getirdiğimiz gibi, 1 Mayıs 77 katliamı aydınlatılmadan, bütün sorumluları yargılanıp hesap sorulmadan Türkiye’de gerçek bir demokrasiden bahsedilemeyecektir. Mücadelemiz bu anlamda gerçek failler yargılanıncaya kadar kesintisiz olarak devam edecektir.

 

Son günlerde ,1 Mayıs 77 Katliamı’nın gerçek boyutlarını karartmayı hedefleyen yeni “kontr-gerilla” taktikleri gündemi işgal etmeye başladı. Önümüzdeki günlerde gerekli yanıtı DİSK olarak kapsamlıca vereceğiz. Fakat şunu da belirtelim ki, hiçbir karartma kampanyası, derin devleti aklama operasyonu, 1955 yılı 6/7 Eylül olaylarında, Maraş Katliamı’nda olduğu gibi “solcuların üzerine atma” gayretleri gerçekleri gizlemeye nasıl yetmemişse bugün de yetmeyecek; karanlığın uşaklığını yapanlar ve yapmaya soyunanlar, kendi yalanlarıyla tarihte hak ettikleri yeri alacaklardır.

 

ITUC ETUC