Image Map

SİYASİ İKTİDAR, TÜM MUHALİFLERİ "YASADIŞI" GÖSTEREREK İTİBARSIZLAŞTIRMA VE SİNDİRME OPERASYONLARINI SÜRDÜRÜYOR!

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici’nin, ÇHD ve kitle örgütlerine yönelik yapılan sindirme operasyonlarına ilişkin açıklaması:

SİYASİ İKTİDAR, TÜM MUHALİFLERİ “YASADIŞI” GÖSTEREREK İTİBARSIZLAŞTIRMA VE SİNDİRME OPERASYONLARINI SÜRDÜRÜYOR!

Siyasi iktidarın Türkiye’de “totaliter” bir rejim kurma hevesi; hak ihlalleriyle, hukuksuzlukla ve toplumun muhalif kesimlerini sindirme operasyonlarıyla devam ediyor.

 

Türkiye’de hukuksuzluğa ve AKP iktidarının baskılarına karşı etkin hukuk mücadelesi yürüten Çağdaş Hukukçular Derneği, kültür merkezleri ve kitle örgütlerine yönelik 7 ilde düzenlenen operasyonlarda, 85 kişinin gözaltına alındığı ve operasyonların süreceği haberleri gündemde.

 

Devleti dönüştürerek, gücünü ve etkinliğini artıran siyasi iktidarın baskı politikalarını daha da artıracağına kuşku olmadığını, diktatörlüğe uzanan bu stratejik programın adım adım uygulanması sürecinde, temel demokratik hakların ve özgürlüklerin tamamen yok edilmesinin de gündeme geleceğini her fırsatta söyledik ve söylüyoruz.

 

Bunu söylemek için “kâhin” olmaya da hiç gerek yok; zira AKP iktidarının attığı her adımda bunlar birer birer sergileniyor, hak ihlallerinde, hukuksuzluk ve adaletsizlikte, sindirme operasyonlarında sınır tanınmıyor.

 

Demokratik siyasi çevrelerden gazetecilere, üniversitelerden yargıya, kitle örgütlerinden çevre örgütlerine varıncaya kadar tüm demokratik güçler bu operasyonların hedefindedir. Her muhalife bir “gizli örgüt” kulpu takılıp cezaevleri toplama kamplarına dönüştürüldü, en temel savunma hakları ellerinden alınıp, uydurma gerekçeler ve sansasyonel belgelerle yargılamalar infazlarla sürdürüldü.

 

Bugün sırada ÇHD var! Festus Okey, Hayata Dönüş Operasyonu, gözaltında kayıplar gibi gündemde olan davalara bakan, polis şiddetini önlemek için R16;Alo Polis İmdat’ hattı kuran, işkencelere, adaletsizliğe karşı mücadele yürüten hukukçular var; yarın kimlerin sırada olduğu, neyle sorgulanacakları ve yargılama olmadan toplama kamplarına gönderilecekleri belirsiz.

 

AKP kendinden olmayana karşı ilan ettiği savaşı devletleştirerek sürdürüyor. Hukuksuzluğun, adaletsizliğin, hak ihlallerinin, baskı ve sindirme operasyonlarının sonu gelmiyor.

 

ÇHD’ye yapılan bu operasyon ve saldırıyı kınıyor, gözaltıların derhal serbest bırakılmasını istiyor, tüm halkımızı ve demokratik kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya, sessiz kalarak sıranın kendilerine gelmesini beklemeden seslerini ve demokratik güçlerini birleştirmeye çağırıyoruz.

ITUC ETUC