Image Map

DİSK, AKP DİKTATÖRLÜĞÜNE KARŞI YARIN İŞ BIRAKARAK ALANLARA ÇIKIYOR!

DİSK, AKP DİKTATÖRLÜĞÜNE KARŞI YARIN İŞ BIRAKARAK ALANLARA ÇIKIYOR!

 

DİSK Başkanlar Kurulu, AKP’ye karşın halkın biriken öfkesinin direnişe dönüşerek ülke geneline yayılmasına ilişkin olağanüstü toplanarak; Gezi Parkı direnişi ve DİSK Yönetim Kurulu’nun aldığı “AKP diktatörlüğüne karşı İHTAR EYLEMLERİ”nin yaygınlaştırılması kararını değerlendirdi.

DİSK daha ilk gününden başlayarak Taksim Dayanışması ile halkın tüm kesimlerinin yanında yer almış ve uygulanan talan politikasına karşı durmuştur.

Alınan kararlar doğrultusunda ve örgütsel kimliğini ön plana çıkarmadan disiplin içinde destek vermiştir.

Gelinen son noktada, DİSK Yönetim Kurulu ve Başkanlar Kurulu, “Direniş Şartları”nın hayata geçirilmesi için açık desteğini gösterme kararı almıştır.

İlk adımda, bugün örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde “Direniş Şartları”nı da içeren bir açıklama okunmuş ve çeşitli illerde alanlara çıkılmıştır.

DİSK Başkanlar Kurulumuz, Yönetim Kurulu’nun da almış olduğu karar doğrultusunda mücadeleyi yaygınlaştırma kararlılığında olacaktır.

DİSK üyeleri yarın (5 Haziran, Çarşamba) iş bırakarak, saat 13.00’de DİSK Genel Merkezi önünde toplanacak ve Taksim’e yürüyecektir.

Aynı şekilde DİSK üyeleri diğer illerde de ortak yapılan eylem ve etkinliklere katılım sağlayacak, üretimden gelen güç dahil mücadelede yer alacaktır.

Tüm halkımızı yürüyüşümüze katkı vermeye davet ediyoruz.

 

ITUC ETUC