Image Map

Leroy Merlin işçileri ile dayanışmaya

sosyalisTürkiye’de AVM’ler ve yapı marketlerdeki ilk grevi başlatan Leroy Merlin işçileri ile dayanışmaya!

DİSK/Sosyal-İş Sendikamıza üye Leroy Merlin İşçileri, Türkiye’de AVM’ler ve yapı marketlerdeki ilk grevi, 3 Ekim’de başlattı. Leroy Merlin Yapı Marketleri’nin Ankara ve Bursa mağazalarında 6. gününe giren grev, coşkuyla devam ediyor.

Soğuk havaya karşı halaylarla ısınan Leroy Merlin işçileri, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganları ile kararlılığını gözler önüne seriyor. Leroy Merlin işçileri, AVM içinde “duran işçi” eylemi yaparak vatandaşların dikkatini çekmeye çalışırken, müşterilere “alışverişlerini grev sonuna kadar erteleme” çağrısı yapıyor.

Ankara ve Bursa mağazalarına çok sayıda destek ziyareti gerçekleştiriliyor, dayanışma büyüyor.

Leroy Merlin grevi coşku ile sürerken, Leroy Merlin işvereni, işçilerin haklı ve makul taleplerini karşılamak yerine grevi kırmaya çalışıyor, hukuka aykırı biçimde greve çıkan işçilerin işini başka işçilere gördürmeye, grevde üretim ve satışa yönelik hizmet vermesi yasak olan “greve katılamayacak işçi kadrosuna” hizmet ve satış yaptırmaya gayret ediyor.

Leroy Merlin işçilerinin ve Sosyal-İş Sendikamızın grevinin kazanımla sonuçlanması için destek ve dayanışmayı büyütmek büyük önem arz ediyor.

DİSK, tüm üye sendikalarımızı, emek, meslek ve kitle örgütlerini, emekten yana siyasi güçleri ve halkımızı, Leroy Merlin işçileri ile dayanışma, greve destek vermeye davet ediyor.

Bu amaçla, Sendikamız Sosyal-İş, Leroy Merlin’in İstanbul’daki merkez ofisinin önünde bir basın açıklaması gerçekleştirecektir. Konfederasyonumuz DİSK, tüm üye sendikalarımızı, emek ve meslek örgütlerini ve dost kuruluşlarını 10 Ekim Perşembe günü saat 12:30’da yapılacak basın açıklamasına davet etmektedir.

Toplanma yeri: Akmerkez AVM Önü,

Nispetiye Cd., Etiler/İSTANBUL

Tarih: 10 Ekim Perşembe

Saat: 12:30

ITUC ETUC