Rusya’da tutuklu bulunan eylemcilere DİSK'ten destek

Greenpeace gönüllülerin Rus Konsolosluğu önünde 35 gündür tuttuğu nöbete bugün DİSK üyeleri de katıldı. Aralarında DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve DİSK/SİNE-SEN Genel Başkanı Zafer Ayden’in de bulunduğu yaklaşık 40 kişi, Arctic Sunrise Gemisi’nin 30 kişilik ekibinin serbest bırakılması için 20 dakikalık sessiz bir protesto gerçekleştirdi.  Rusya’da gözaltında bulunan 30 kişi, Rus Gazprom şirketinin Kuzey Kutbu’ndaki tehlikeli petrol aramalarını protesto ediyordu.

Rusya’da yaşananların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Çerkezoğlu, “Ülkemizde ve dünyada yaşanan doğa ve çevre sorunlarına son derece duyarlıyız, bu sebeple Greenpeace’e bu konuda destek verme gereğini hissettik. Kuzey Kutbu’nu korumak için protestoya katılan insanların korsanlıkla suçlanmaları kabul edilemez. Gizem Akhan’ın ve diğer protestocuların bir an evvel serbest bırakılmasını talep ediyoruz.” dedi.

Aralarında Akhan’ın bulunduğu 28 Greenpeace eylemcisi ve 2 gazeteci Rusya tarafından Kuzey Kutbu’nu korumak için Gazprom şirketini protesto ederken tutuklandı. Bugüne dek dünya çapında 1 buçuk milyondan fazla insan Rusya Büyükelçiliklerine mektup gönderdi. 5 Ekim’de dünyanın 49 ülkesinde 260 farklı merkezde protesto gösterileri düzenlendi.

Destek olmak için www.greenpeace.org/freeouractivists.org adresi üzerinden siz de mektup gönderebilirsiniz.