Image Map

DİSK Tekstil üyesi Greif işçileri ile dayanışma sürüyor, sürecek

Greif firmasına bağlı Sünjüt işletmesinin Hadımköy’deki ve Dudullu’daki fabrikalarında direniş sürerken DİSK bu direnişlere iki ziyaret gerçekleştirdi. DİSK’e bağlı sendikaların ziyaretleri de sürüyor

Hadımköy’deki direnişin 10. gününe, birlik beraberlik ve dayanışma vurguları damgasını vurdu. DİSK ve DİSK’e bağlı sendikaların yöneticileri ve üyeleri, Hadımköy’deki fabrikada direnen DİSK Tekstil üyesi Greif işçilerini ziyaret etti.

greifhadimkoy

Direnişin 10. gününde (19 Şubat) saat 14.00′te yapılan ziyaret “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganıyla başladı. Ziyarette “İşgal, grev, direniş”, “İnadına sendika, inadına DİSK”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “İşçi olmadan sendika olmaz” sloganları atıldı.

Direniş alanında işyeri temsilcisi Orhan Purhan, DİSK/Tekstil Esenyurt Bölge Temsilcisi Engin Yılgın, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK Tekstil İstanbul Şube Başkanı Kazım Doğan birer konuşma gerçekleştirdi.

DİSK yöneticileri fabrikayı dolaşıp, DİSK Tekstil üyesi işçilerle yemekhanede sohbet ettiler. DİSK Genel Başkanı Kani Beko “Biz 5 parçaya bölünürsek kazanamayız. Kimse kimseyi ötelemeden taşın altına elimizi koymamız lazım”, “Yasadışı taşeron uygulamasının ortadan kaldırılmasını, güvenceli ve insanca yaşanabilecek bir ücreti sağlayan bir toplu sözleşme için ne görev verilirse DİSK olarak elimizi taşın altına koyacağız” mesajı verdi. İşçi temsilcileriyle yapılan toplantıda devam eden TİS süreci ve direniş hakkında fikir alışverişi yapıldı, sürecin bundan sonra nasıl omuz omuza götürüleceği ele alındı.

DİSK Tekstil’in yanı sıra Genel-İş, Lastik-İş, Birleşik Metal-İş, Dev Sağlık-İş, DİSK Basın-İş, Gıda-İş, Enerji-Sen’den temsilciler de ziyarete katıldı.

Ertesi gün Dudullu’da…

greifdudullu

 

Bu ziyaretin hemen ertesi günü 20 Şubat’ta da DİSK aynı firnanın Dudullu’daki fabrikasında idi. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Muzaffer Subaşı ve DİSK Tekstil Sendikası İstanbul Şube Başkanı Kazım Doğan, İstanbul Dudullu’da bulunan Greif fabrikasını ziyaret ederek DİSK/Tekstil Sendikası’na üye işçilerle buluştu. Bilindiği gibi Dudullu fabrikasında da Hadımköy’de olduğu gibi işyerini terk etmeme ve üretimi durdurma eylemi devam ediyor.  Fabrikada fason üretim yapan birimler dışında üretim yok.

Sendika işyeri temsilciliğini ziyaret eden DİSK heyeti daha sonra işçilerle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda devam eden TİS süreci ve direniş hakkında fikir alışverişi yapıldı.

İkramiye, ücret artışı gibi ekonomik taleplerin yanı sıra fabrikada taşeronlaştırmanın son bulması talebi değerlendirildi. Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu taşeronlaşmanın bütün işçilerin iş güvenliğini ve ekonomik koşullarını tehdit ettiğini aktardı, DİSK’in taşeronlaşma karşıtı faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

DİSK Genel Başkanı ve Tekstil Sendikası Genel Sekreteri Muzaffer Subaşı ve Tekstil Sendikası İstanbul Şube Başkanı Kazım Doğan fabrikadaki sendikal hareketin tarihi ve güncel durum hakkında bilgi verdi.

İşçiler sendikal disiplin içinde TİS sürecini tamamlayacaklarını, bütün Greif fabrikalarındaki işçiler olarak gerek ücret artışı için gerekse taşeronlaşmaya karşı mücadeleye devam edeceklerini vurguladılar.

Bu iki ziyaretin ardından DİSK’e bağlı sendikalar da direnişçi DİSK Tekstil üyesi işçilerle dayanışma amacıyla ziyaretlerini sürdürüyor.

ITUC ETUC