Image Map

DİSK'ten Kadir Topbaş'a yanıt

DİSK Genel Sekreteri Dr. Arzu Çerkezoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 1 Mayıs üzerine beyanatlarına dair açıklaması

TAKSİM’İ İŞÇİYE YASAKLAYANLARA OY YOK!

28 Mart 2014’te bir televizyon kanalına çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili olarak “Çok kalabalık halk kitlelerinin Taksim’e gelmesi günlük hayatı felç ediyor, kent ekonomisini sarsıyor” demiş ve Taksim’in bu sene de işçi sınıfına yasaklanacağının işaretini vermiştir.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu olarak anlamak istemedikleri basit bir demokratik ilkenin altını bir kere daha çiziyoruz: 1 Mayıs’ın nerede kutlanacağına karar verecek olan sadece ve sadece işçi sınıfıdır!

Topbaş’ın bu açıklamada kullandığı “kent ekonomisinin sarsılması” ve “günlük hayatın felç olması” gerekçeleri başlı başına skandaldır. Unutulmamalıdır ki ekonomide üretilen tüm değerler işçilerin eseridir ve daha da önemlisi o gün işçiler için tatil günüdür. İşçi sınıfı 1 Mayıs’ta tatil hakkını, yani ekonomik faaliyetin bir günlüğüne durmasını mücadele ile kazanmıştır. Anlaşılan odur ki Kadir Topbaş ve temsil ettiği zihniyet işçi sınıfına kent meydanlarını da tatili de layık görmemektedir.

1 Mayıs’ta günlük “hayatı felç eden” tek güç ise işçiler değil silahlarıyla, TOMA’larıyla, barikatlarıyla şiddet gösterisine girişenler ve bu gösteri için tüm ulaşımı durduranlardır.

DİSK olarak her zaman olduğu gibi bir kez daha ilan ediyoruz ki Taksim 1 Mayıs alanıdır. İşçi sınıfının bedeller ödeyerek kazandığı 1 Mayıs meydanını her sene başka bir bahane üreterek işçilere kapatmak isteyenler sadece ve sadece yalanlarını ve işçi düşmanı olduklarını tescillemektedir.

Taksim’i işçi sınıfına yasakladıklarını seçim öncesinde ilan etmekten çekinmeyenlere yanıtı 30 Mart’ta ve 1 Mayıs’ta işçi sınıfı verecektir!

1 Mayıs yasakçısı Topbaş’a işçilerden oy yok!

İşçi düşmanı, yolsuzluğa batmış AKP’ye oy yok!

 

 

 

ITUC ETUC