Image Map

Çetelerin saldırısı Diyarbakır Belediyesi’ne değil, halkın nitelikli, erişilebilir, ucuz ve güvenli ulaşım hakkına yapılmıştır!

(DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun, Diyarbakır Belediyesi’ne, çalışanlarına ve gazetecilere yapılan saldırıya ilişkin açıklaması…)

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Silvan-Diyarbakır karayolunda yeni otobüs hattı açması ve ücretleri düşürmesi ardından, 4 Temmuz Cuma günü Silvan’dan 7 otobüsle gelen gruplar ellerinde sopalarla, bina girişindeki güvenlikçilerin bulunduğu belediye binasına ve görevlilere saldırdı. DİSK/Genel-İş üyesi belediye çalışanı arkadaşlarımızdan 9’u yaralandı.

Saldırının ardından, olay yerine gelen polis gazetecilerin de bulunduğu ortama gaz bombası ve TOMA’larla müdahale etti. Ondan fazla kişi yaralanırken, çok sayıda belediye çalışanı da gözaltına alındı.

Halkın iradesini temsil eden bir kuruma yönelik bu saldırı, kentte yaşayan yoksulların, kadınların, gençlerin, engellilerin, yaşlıların nitelikli, erişilebilir, ucuz, güvenli bir ulaşım hizmeti alma hakkına yapılmış bir saldırıdır.

Büyükşehir belediyelerinin kurulması hakkındaki 6360 sayılı Kanun çerçevesinde genişletilen sınırlarındaki halka en etkili şekilde toplu taşıma hizmeti vermek isteyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulaması destekleneceğine, güvenlik güçlerinin belediye çalışanlarına ve işçilere saldırması oldukça manidardır.

Ellerinde sopalarla halka ve belediye çalışanı işçilere uluorta saldıracak kadar gözü dönmüş, halkın ulaşım hakkını gaspetmeye yönelik çeteler kuran organize suç örgütlerine asla prim verilmemeli; işçilere saldıranlardan ve onları cesaretlendiren, teşvik eden kamu görevlilerinden mutlaka hesap sorulmalıdır.

Halka, üyemiz işçilere, gazetecilere, belediye çalışanlarına ve Diyarbakır Belediyesi’ne yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

 

diyarbakirbelediyesi_10

ITUC ETUC