Image Map

DİSK Kadın Komisyonu Suruç'taydı

İstanbul’dan Ankara’dan ve Diyarbakır’dan yola çıkan DİSK’li kadınlar Suruç’a gidip barış ve özgürlük için direnen kadınları selamladı.2180

 

DİSK Kadın Komisyonu adına Genel-İş,  Birleşik Metal -İş, Gıda-İş ve Emekli -Sen üyeleri kadınların iki günlük programında; ilk gün Suruç’ta en büyük iki sığınmacı kampındaki kadınları ziyaret edildi, kamplarda gözlemler yapılarak kadınların ve çocukların acil ihtiyaçları gözlemler sonucu tespit edilmeye çalışıldı. Suruç Belediyesi Eşbaşkanı Zuhal Ekmez ile yapılan görüşmede Suruç’tan sadece birkaç yüz metre ileride kanlı ve barbar bir çeteye karşı Kobanéde süren direnişi bu direnişte kadınların rolü, saldırılar yüzünden evlerini topraklarını terk eden kadınların en somut ihtiyaçları, kamplarda yürütülen çalışmalar sendikalardan partilerden sivil toplum kuruluşlarından beklentileri üzerine bir görüşme gerçekleştirildi.

Suruç’ta kamplarda kalan kadınların ve çocukların acil ihtiyaçlarını karşılamak için sembolik bir dayanışma da kamplarda sağlık barınma ve beslenme işlerinin organizasyonunu yapan görevlilere teslim edildi.

Geceyi sınırda bir köyde geçiren DİSK’li kadınlar, sabah saatlerinde her gün düzenlenen insan zincirine de katılarak; Kobané’de tüm halkların tüm insanlığın değerlerini savunan, bu coğrafyada toplumsal siyasal yaşamın dinselleştirilmesine karşı sesini yükselten, cihatçi meshepçi ırkçı çetelere karşı duran kadınların yanında olmayı görev bildi. İnsan zinciri eyleminden sonra basın açıklamasını yapan DİSK’li kadınlar, günü köyde geçirerek destek verdi.

ITUC ETUC