Image Map

DİSK-KESK-TMMOB ve TTB yöneticilerine 1 Mayıs 2014 davası açıldı!

1 Mayıs 2014 ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma neticesinde DİSK-KESK-TMMOB ve TTB yöneticilerine dava açıldı.
1mayıs

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Ahmet Özdemir Aktan hakkında İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

1 Mayıs 2014 davası iddianamesinde emek ve meslek örgütlerinin yöneticileri 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet ederek “Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma” ile suçlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde 2008 1 Mayıs’ına dair yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verilmiş, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri yürüyüşleri kanununun 1 Mayıs kutlamaları için uygulanamayacağının altı çizilen ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına atıf yapan takipsizlik kararında şu ifadelere yer verilmişti:

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, asker uğurlamalarında, hacı kafilesi karşılamalarında, açık alanlarda toplu iftar yemeği verilmesinde, açık alanlarda düğün ve sünnet töreni yapılmasında bu karar uygulanmıyorsa 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde de uygulanamayacağı sabittir.”

ITUC ETUC