DİSK 48 YAŞINDA! #Direnİşçi’ler Kocaeli’de buluşuyor!..

1907513_857876930920663_51544609360597409_n

DİSK’in 48’inci yılı Kocaeli’deki #Direnİşçi mitingi ve kurulacak #Direnİşçi Sarayı ile kutlanacak. Genel Başkanımız Kani Beko, 13 Şubat ve 14 Şubat tarihlerinde Kocaeli’de yapılacak etkinlikleri, bugün Kocaeli’de düzenlenen kahvaltılı bir toplantıyla basına ve kitle örgütü temsilcileriyle paylaştı. Toplantıya Genel Başkanımızın yanı sıra DİSK Yönetim Kurulu üyeleri, sendikalarımızın genel başkanları, merkez ve şube yöneticileri de katıldı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun, DİSK’in 48. kuruluş yıldönümü kapsamında Kocaeli’de yapılacak #Direnİşçi etkinliklerine ilişkin açıklaması:

DİSK 48 YAŞINDA! #Direnİşçi’ler Kocaeli’de buluşuyor!..

Konfederasyonumuz DİSK’in 48. kuruluş yıldönümü, 13-14 Şubat tarihlerinde Kocaeli’de iki etkinlikle kutlanacaktır. 13 Şubat 2015 Cuma saat 17’de DİSK üyesi sendikalarımızca yürütülen tüm direnişlerden işçiler, Kocaeli’de kurulacak “DİRENİŞ SARAYI” çadırında bir araya gelecek ve gece boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecektir.

14 Şubat 2015 Cumartesi günü de direnişlerden, grevlerden gelen işçilerle, sendikalarımızın katılımı ile saat 17:00’da Kocaeli Perşembe Pazarı’nda büyük bir işçi mitingi düzenlenecektir.

Patronlardan, hükümetlerden, devletten bağımsız tek işçi Konfederasyonu olan DİSK, tüm işçileri onuruna sahip çıkmaya çağırıyor!

YAŞAMINI ÇALANLARA KARŞI ONURUNLA #DİRENİŞÇİ!

Bu ülke ekonomisi büyürken, biz ölüyoruz, sakat kalıyoruz, işyerlerinde bizim ömrümüz tükeniyor. 2014 yılında bu ülkede 1886 işçi çalışırken öldü. Bu işçiler “kaza” ile ölmedi. Bu ölümler kader/fıtrat değildi. Eğer iş güvenliği önlemleri alınsaydı, eğer insan hayatına paradan daha önem verselerdi bu arkadaşlarımız aramızda olacaktı. İşçiler bir araya gelmezse hiçbir patron önlem almaz, hükümet de işçilerin yaşamını değil patronların kasasını savunacak yasalar çıkarır! İnsanca çalışmak ve yaşamak için onuruna sahip çık, DİSK’li ol!

EKMEĞİNİ, AŞINI ÇALANLARA KARŞI ONURUNLA #DİRENİŞÇİ!

Ülkeyi yönetenler “Türkiye büyüyor” diye övünüyor, patronlar da onlara övgüler düzüyor. Evet bu ülkede kimilerinin serveti, hanı, hamamı, sarayı büyüyor ama işçiler açlık sınırının altında asgari ücretle çalışmaya devam ediyor. Bu ülke ekonomisi büyüyorsa bizim emeğimizle büyüyor. O halde bizim ekmeğimiz, aşımız da büyümeli! İnsanca yaşanacak bir ücret ve sosyal haklar için onuruna sahip çık, DİSK’li ol!

KÖLELİĞE KARŞI ONURUNLA #DİRENİŞÇİ!

Bu ülkede taşeron cehennemi hızla büyüyor. İşçilerin yarın ne olacakları belli değil; ihalelerde sanki köle ticareti yapılıyor. Bu da yetmiyor. Özel İstihdam Büroları ile işçileri köle gibi alıp satmak istiyorlar. Kıdem tazminatını kaldırıp işçiyi işten atmayı daha ucuz hale getirmek istiyorlar. Bizleri istedikleri gibi kullanıp istedikleri gibi atacakları bir çalışma yaşamı kurmak için kıdem tazminatımıza göz koyuyorlar. Bu kölelik düzenine, bu yağmaya karşı onuruna sahip çık, DİSK’li ol!

ONURUNA EL UZATANLARA KARŞI DİSK İLE #DİRENİŞÇİ!

Bugün işçiler açlığa, köleliğe, ölüme karşı DİSK’te birleşiyor, direniyor. Türkiye’nin dört bir yanında tüm işkollarından işçilerin kurduğu #Direnİşçi çadırlarında çoban ateşleri yanıyor. DİSK üyesi sendikalarda birleşen işçiler taşeron köleliğine son veriyor. Son günlerde Kocaeli’de Lastik-İş sendikamızın taşeronu işyerlerinden nasıl kapı dışarı ettiğine sizler tanıksınız. Lastik sektöründe 50 taşeron firmayı devre dışı bıraktı, 1200 işçiyi kadroya alarak toplu iş sözleşmesi imzaladı. Yine DİSK üyesi metal işçileri 12 Eylül darbesinden bu hükümete miras kalan grev yasaklarına direniyor. Birleşik Metal-İş sendikamızın grevini yasaklayan hükümete ve MESS patronlarına karşı metal işçileri mücadelelerini işyerlerinde sürdürüyor. DİSK’li işçiler ekmeğini, aşını, onurunu, haklarını savunuyor!

İşçi düşmanları ise DİSK’i ezmek, yok etmek istiyor. Çünkü biliyorlar ki DİSK işçi sınıfının onurudur ve işçiler ancak onurlarını kaybederse yenilirler! Ama işçiler onuruna el uzatanlara inat DİSK’li oluyor, direniyor! Bizi yargılamak istedikleri 1 Mayıs davası, emekçilerin faşizmi yargıladığı bir kürsüye dönüşüyor. Kapısına kilit vurulmak istenen Emekli-Sen sendikamıza üye emeklilerimiz demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz diyor! Sendikalı olunca işten atılan, hakkını isteyince grevleri yasaklanan işçilerimiz ülkenin dört bir yanında çoban ateşleri yakıyor.

DİSK’in çoban ateşleri, onurlu bir geçmişi aydınlık bir geleceğe taşıyor!

Bu açlık, kölelik ve ölüm düzenine karşı işçi sınıfının yanıtı DİSK’tir!

Haydi onuruna sahip çıkmaya!

HAYDİ 13 ŞUBAT’TA #DİRENİŞÇİ SARAYINDA BULUŞMAYA!

HAYDİ 14 ŞUBAT’TA #DİRENİŞÇİ MİTİNGİNDE BULUŞMAYA!

10277374_857877000920656_6389972371065039103_n 10408711_857876964253993_5933037605299325839_n 10428640_857876980920658_5549234497616576845_n