İstanbul'da DİSK'li kadınlar buluştu

Kadına yönelik şiddetin arttığı, kadın emeğini değersizleştirecek düzenlemelerin hız kazandığı bir dönemde DİSK Kadın Komisyonu bir etkinlik düzenleyerek DİSK üyesi kadın işçileri buluşturdu.
kadin
8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken İstanbul’daki DİSK üyesi ve yöneticisi kadınlar 22 Şubat günü İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası’nda düzenlenen etkinlikte biraraya geldi.
Etkinlik DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nın açılış konuşmasıyla başladı. Çerkezoğlu kadına bedenine ve emeğine yönelik saldırıların arttığı bir dönemden geçtiğimizi ifade ederek kadınların bu saldırılar karşısında öreceği direniş hattının önemine dikkat çekti. “Saldırının odağında biz kadınlar varsak direnişin odağında da biz olacağız” dedi.
kadin3
Etkinliğin ilk oturumunda işçi sağlığı ve güvenliği sorununu tartışıldı. Vücut haritalaması yöntemini uygulayarak etkinliğe katılan kadınların çalışırken yakalandığı hastalıkları tespit etti.
İkinci oturumda esnek ve güvencesiz çalışma üzerine bir tartışma yürütüldü. Hükümetin hazırladığı “Aile ve dinamik nüfusun korunası yasasının” ne getireceği üzerine konuşuldu.
kadin2
Etkinliğin kapanışında ise direnişçi kadınlar örgütlenme ve direniş deneyimlerini paylaştı. DİSK çatısı altında örgütlenmenin örgütlü ve güçlü bir mücadele için gerekli olduğu üzerine hem fikir olundu.
Etkinlik “kadınlar artık susmayacaklar” sloganı eşiliğinde sona erdirildi.