Image Map

Kamu emekçileri polis baskısıyla sindirilemez!

CLd4UaPWgAAoP65.jpg-large

DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun, toplugörüşme öncesi KESK’e yönelik polis saldırısıyla ilgili açıklaması:

Kamu emekçileri polis baskısıyla sindirilemez!

  • İnsanca yaşam talebiyle toplusözleşme hakkı için Çalışma Bakanlığı’na yürüyen KESK’e polis saldırısını kınıyoruz!

Yaklaşık 2 milyon 300 bin memur ile 2 milyon memur emeklisinin maaşına 2016-2017 yılları için yapılacak zam oranı, bugün başlayacak toplu görüşme süreciyle belirleniyor.

KESK bu süreçte haklı olarak “Hükümetin, geçici bir hükümet olduğunu, bu nedenle zorunlu uygulamaların yerine getirilmesi dışında bir karar alamayacağını, hükümet kuruluncaya kadar memur sendikalarıyla yapılacak toplu görüşmelerin ertelenmesini” savunmaktadır.

Görüşmeler öncesinde taleplerini açıklamak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yürümek isteyen KESK üyesi kamu emekçilerine polis biber gazı ve plastik mermi kullanarak defalarca saldırdı, bazı emekçileri de gözaltına aldı.

Savaş politikalarını devreye sokan “geçici hükümet” polis gücünü kullanarak, emekçilere karşı açtığı savaşı zorba tutumuyla yükseltmektedir.

Tek parti diktatörlüğünü dayatan AKP’nin çalışma hayatında alacağı kararlar da (savaş politikaları, çıkardığı antidemokratik yasalar gibi) tamamen gayrı-meşrudur ve emekçilere yönelik fütursuz saldırıları sadece ve sadece kendi sonunu hazırlamayı hızlandıracaktır.

İnsanca yaşam talebiyle toplusözleşme hakkı için Çalışma Bakanlığı’na yürüyen KESK’e ve kamu emekçilerine yapılan polis saldırısını kınıyoruz!

ITUC ETUC