Image Map

Adana Seyhan’da direnen Nakliyat-İş üyesi PTT işçileri yalnız değildir!

Nakliyat İş sendikamıza üye oldukları için baskıya uğrayan ve işten atılan PTT işçileri, Adana’da direniş başlarken 19 Kasım’da gerçekleştirilen basın açıklamasına DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da katıldı 

seyhan

Adana PTT Başmüdürlüğü Taşeronu Mersin Çağdaş Turizm İnşaat Temizlik Oto iş yerinde örgütlenme faaliyetini tamamlayarak yetki için gerekli çoğunluğu sağlayan Nakliyat İş sendikamızın üyelerine yönelik, baskılara ve işten çıkarmalara karşı direniş başlatıldı.

Her türlü baskıya, mobbinge ve ücret kesintilerine rağmen sendikalı olmaktan vazgeçmeyen işçilerden dördünün işten çıkarılmasının ardından 19 Kasım Perşembe günü PTT Seyhan Başmüdürlüğü’nün önünde saat 14:00’da bir basın açıklaması yapılarak direnişe başlandı.

Nakliyat İş Konya Bölge Temsilci Ali Özçelik yaptığı açıklamada atılan işçiler geri alınana kadar direnişin süreceğini belirtti. PTT’nin içeride işçilere yönelik baskılarının arttığını işçilerin sendikadan istifa etmeye zorlandığını ifade etti.

Eyleme destek veren DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da yaptığı konuşmada, DİSK olarak PTT Taşeron işçilerin yanında olduğunu, direnişin kazanımla sonuçlanacağına inandığını belirtti.

DİSK Genel-İş Sendikası Adana 1-2 Nolu şubeler, Dev Sağlık-İş Adana Şube, Dev Sağlık İş üyesi Balcalı Hastanesi Taşeron İşçileri, HKP ve Halkevleri’nin destek verdiği eyleme Dünya Sendikalar Federasyonu (DSF) da dayanışma mesajı gönderdi.

Eylemde, “PTT’de Taşeron Cehennemine, İşçi Kıyımına Son, İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız” pankartımız açıldı. “Taşerona Köle Olmayacağız”, “Atılan İşçiler Geri Alınsın” İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek” , “Yaşasın PTT Direnişimiz”, “Baskılar Bizi Yıldıramaz” sloganları atıldı.

 

ITUC ETUC