Image Map

DİSK Cumhuriyet’in yanında!

 

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yaptıkları haberler gerekçe gösterilerek tutuklanmalarına tepkiler yükseliyor.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen ile KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak Cumhuriyet gazetesini ziyaret ederek İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ile görüştü.

cumhuriyet2

Türkiye’nin dört bir yanında Cumhuriyet gazetesiyle dayanışma eylemleri düzenlenirken DİSK Cumhuriyet gazetesini yalnız bırakmadı.

IMG_4154

Cumhuriyet gazetesine bir geçmiş olsun ziyaretinde bulunan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Yönetim Kurulu üyesi Muharrem Özen, daha sonra gazetenin önündeki eyleme katıldı.

DİSK üyesi sendikaların genel merkez ve şube yöneticilerinin de yer aldığı ve binlerce kişinin katıldığı eylemde bir konuşma yapan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu “Gerçekler tutuklanamaz. Gazeteciler tutuklansa da gerçekler apaçık ortada” dedi. Çerkezoğlu konuşmasını şu sözlerle bitirdi:

“Bizler namlunun ucunda, sansürün kıskacında, mahkemede, içeride-dışarıda nerede olursak olalım, bu ülkenin onurlu, insanları, bu ülkenin işçileri, emekçiler, bu ülkenin çocuklarını fındık toplayarak büyüten anaları gerçekleri söylemeye devam edecek”

DSC_1532

DSC_1520

Can Dündar ve Erdem Gül 26 Kasım 2015’de ifade vermeye gittikleri Çağlayan Adliyesi’nde de yanlız değildi. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Basın İş Yönetim Kurulu üyeleri gazetecilere destek verdi

ITUC ETUC