Image Map

Güney Kore’de sendikalar saldırı altında

Güney Kore’de bağımsız ve demokratik sendikacılığın temsilcisi olan Kore Sendikalar Konfederasyonu (KCTU), yeni iş yasasına ve uluslararası serbest ticaret antlaşması TPP’ye karşı yürüttüğü mücadele nedeniyle Güney Kore hükümetinin baskısı altında bulunuyor. Çok sayıda KCTU üyesi işçi tutuklanırken, sendika merkezleri polis tarafından basıldı. Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye sendikal hareketi ve KCTU’yu hedef göstermektedir.

Kore Sendikalar Konfederasyonu

Kore Sendikalar Konfederasyonu KCTU

6 Kasım 2015 günü yüzlerce polis KCTU üyesi Kamu Hizmetleri Sendikası KPTU Genel Merkezi’ni basarak “işçi sağlığı ve iş güvenliği” konulu bir kampanya yürüten “Nakliyat İşçileri” birimdeki belgelere ve bilgisayarlara el koymuştur. Sendikanın şubelerine yönelik baskın girişimleri üyelerin direnişiyle engellenmiştir. Çok sayıda sendika üyesi işçi tutuklanmıştır.

14 Kasım 2015 tarihinde 150 bin kişinin katılımıyla düzenlenen son yılların en büyük mitingi sırasında polis KCTU Genel Başkanı Han Sang-gyun’u tutuklamaya çalışmış, kalabalığa zırhlı araçlarla ve biber gazıyla saldırmıştır. Mitingte güvencesiz çalışma koşulları dayatan yeni iş yasası ve uluslararası serbest ticaret anlaşması TPP protesto edilmiştir.

14 Kasım 2015 Mitingi Seul

14 Kasım 2015 Mitingi Seul 1

14 Kasım 2015 Mitingi Seul

14 Kasım 2015 Mitingi Seul 2

İşçi liderlerine yönelik tutuklamalar ve sendika merkezlerine yönelik saldırılar devam etmektedir. G.Kore hükümeti her türlü demokratik muhalefeti güç kullanarak bastırmak istemekte ve işçilerin temel haklarını gasp etmeye çalışmaktadır.

DİSK üyesi sendikalar G.Kore Cumhurbaşkanı’na ve Türkiye’de bulunan G.Kore temsilciliklerine protesto mektupları göndermiştir. Küresel sendika federasyonları da KCTU’ya destek için bir dayanışma kampanyası başlatmıştır.

Kampanyaya katılmak için labourstart sitesini ziyaret edebilirsiniz.

http://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=2887

Her türlü baskıya rağmen KCTU’nun güvenceli çalışma koşulları için mücadelesi sürüyor.

Nakliyat İşçileri Sendikası'na yönelik tutuklamalar devam ediyor.

Nakliyat İşçileri Sendikası’na yönelik tutuklamalar devam ediyor.

KCTU'ya destek eylemleri sürüyor

KCTU eylemleri sürüyor

KCTU binaları önünde direniş sürüyor...

KCTU binaları önünde direniş sürüyor

 

ITUC ETUC