CHP’den DİSK’e ziyaret

IMG-20160201-WA0006

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile CHP milletvekili Yakup Akkaya’dan oluşan CHP heyeti, 1 Şubat Pazartesi günü DİSK’i ziyaret ederek DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile görüştü.

Sosyal İş Sendikamızın Genel Başkanı Metin Ebetürk, BTO-Sen Sendikamızın Genel Başkanı Ayvaz Şeker ile Genel İş ve Emekli Sen sendikalarımızın Genel Yönetim Kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette CHP heyetine emeğin sorunlarına dair bilgiler verilerek, DİSK’in görüş ve önerileri anlatıldı.

Ziyarette, özel istihdam bürolarına geçici iş ilişkisi kurma yetkisi verilmesini “kiralık işçilik” olarak nitelendirdiğini ifade eden DİSK heyeti, bunun işçilerin köleleştirilmesinin bir adımı olacağına dikkat çekerek, esnek çalışma, uzaktan çalışma, evden çalışma gibi düzenlemelerle istihdam yaratılamayacağı, kayıt dışının engellenmeyeceği, esas hedefin işçilerin örgütlülüklerinin zayıflatılması olacağı belirtildi.

Görüşmede, kıdem tazminatının “fon sistemi” adı altında kaldırılmasının hiçbir koşulda kabul edilmeyeceği belirtilerek, tüm taşeron işçilere ayrımsız, kayıtsız, şartsız kadro talebimize CHP’nin destek vermesi istendi.

12647060_453191254884001_7529580600932640894_n