Image Map

Emek-Barış-Demokrasi mitinginde yitirdiklerimiz beşinci ayda da unutulmadı

DSC_0092

Ankara’da DİSK-KESK-TMMOB-TTB tarafından düzenlenen 10 Ekim Emek-Barış-Demokrasi mitinginde yaşanan katliamda hayatını kaybedenler için her ay düzenlenen anma töreni, Ankara Tren Garı’nın önünde katliamın 5. ayında da gerçekleştirildi.

Anma törenine DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin de aralarında bulunduğu  emek ve demokrasi  güçleri ile kuruluşunu tamamlayan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği katıldı.

Ankara Katliamı’nın beşinci ayında Ankara Tren Garı önünde yapılan anma, patlamanın yaşandığı saat olan 10.04’te başladı. Katliamda yaşamını yitirenlerin yakınları, katliamda yaralananlar, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Cafer Konca, KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, TTB Merkez Konseyi Başkanı Bayazıt İlhan, demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda yurttaş törende hazır bulundu.

Yaşamını yitirenlerin isimlerinin ve fotoğraflarının bulunduğu “Katilleri Tanıyoruz! Unutturmayacağız” yazan pankartı taşıyan kitle, ölenlerin anısına saygı duruşunda bulundu.

Basın açıklamasını okuyan katliamda yaşamını yitiren Av. Uygar Coşgun’un eşi 10 Ekim-Der Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Mehtap Sakine Coşgun, “Şu an bulunduğumuz alanda 150 gün önce hepimiz, hayallerimizi, yaşam sevincimizi, gelecek umudumuzu ve gülüşümüzü kaybettik. Kaybettiğimiz onca şeye rağmen barış umudumuzu kaybetmedik” dedi.

Katliamın acısının hala yüreklerini yaktığını belirten Coşkun, “Katliam sonrası en çok kadınlar, çocuklarından acılarını gizlemeye çalıştılar. Onlara mutluluk oyunları ile hiç gelmeyecek babalarının yokluğunu hissettirmemeye çalıştılar. Bir de hiç gelmeyecek anneler vardı şüphesiz. Yine kadınlar evlat acısı ile kendi yaşamlarından vazgeçme noktasına gelip diğer evlatları için hayata tutundular. Ömür boyu birliktelik sözü veren sevgililer vardı içlerinde, geriye kalan ‘söz’ yemin olacaktı. Bilinsin ki yürek acımıza rağmen iyileşeceğiz, iyileşmek için birbirimize tutunup ölümü yaşam karşısına mağlup kılacağız” diye konuştu.

Katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri ve katliamda yaşamını yitirenler de duygularını paylaştı. Katliamda yaşamını yitiren Korkmaz Tedik’in babası Erdoğan Tedik, “Öfkemiz geçmedi, geçmeyecek. Öfkemiz yitirdiklerimizle kaybolmadı. Her geçen gün öfkemiz daha da artmaktadır. Çünkü emeğin ve barışın düşmanları hala hesap vermediler. 10 Nisan’da bütün aileleri ve yaralıları Ankara’ya davet ediyoruz. Sesimizi yükselteceğiz” dedi.

Katliamda yaralanan Aziz Mustafa Şimşek, şair Hasan Hüseyin Korkmazgil’in şiirinden dizeler okuduğu anma etkinliği, katliamda yaşamını kaybedenlerin isim ve fotoğraflarının bulunduğu simgesel “Emek, Barış, Demokrasi” anıtı önüne karanfiller bırakılarak sona erdi.

DSC_0132

5-ay-geride-kaldi-119824-1

ITUC ETUC