Image Map

CHP Ankara İl Başkanlığı’ndan ziyaret

genelischp

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ve İl Yöneticisi Hasan Yağız, DİSK Genel Başkanı Kani Beko’yu, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan’ı ve Genel-İş Genel Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.

15 Temmuz’da yaşanan kanlı ve kabul edilemez askeri darbe girişiminden sonra ülkemiz önemli bir süreçten geçtiğinin vurgulandığı konuşmalarda Türkiye’nin kanlı darbe girişimi sonrası yaşanan sorunlara değinildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı programına DİSK ve Genel-İş’ i davet etmek için ziyaret gerçekleştiren CHP Ankara İl Başkanı ile OHAL sürecinde sendikal hak ve özgürlüklerin ihlali, Kanun Hükmünde Kararnameler ile demokrasinin gittikçe daha çok yara alması gibi güncel ve hayati konular ele alındı. İş cinayetlerinin devam ettiğini dile getiren Kani Beko, Temmuz ayında iş cinayetlerinde ölen 133 insanımızla birlikte, 2016’ın ilk 7 ayında ölen işçi sayısı 1049’a yükseldiğini belirtti.

OHAL ile birlikte gerçekleşen tutuklamalar, hak ihlallerinin değerlendirildiği sohbette DİSK’in “işçilerin 3 acil talebi var” kampanyasında dile getirdiği zorunlu bireysel emeklilik fonuna hayır, kıdem tazminatıma dokunma ve taşeron işçilere kayıtsız şartsız kadro talebinin ayrıntıları konuşuldu. Kampanya ile ilgili destek talebinde bulunuldu.

ITUC ETUC