Image Map

Basın özgürlüğü için dayanışma

caglayan

Özgür Gündem gazetesine yönelik baskılara karşı dayanışma amacıyla bu gazetenin bir günlük Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliğini yapan gazetecilerin yargılanmalarına başlandı.

DİSK Basın İş sendikamızın Genel Başkanı Faruk Eren ile Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Düzkan’ın da yargılandığı davalar başlarken Çağlayan Adliyesi önünde düzenlenen basın açıklamasına DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, DİSK üyesi sendikaların genel başkanları ve yöneticileri de katıldı.

Ayşe Düzkan ve Ragıp Duran’ın hakim karşısına çıkacağı ilk duruşma öncesinde DİSK/Basın-İş ile Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) çağrısıyla gerçekleştirilen basın açıklamasına uluslararası gazeteci örgütleri, kadın örgütleri ve milletvekilleri de destek verdi.

Burada bir açıklama yapan DİSK/Basın-İş yönetim Kurulu üyesi Ayşe Düzkan, “Bir gün bizim gibi barış isteyenler değil, savaş çığırtkanları ve savaş suçluları yargılanacak” dedi.

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) adına Barry White, DİSK/Basın-İş sendikası Genel Başkanı Faruk Eren, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ve TGS Genel Başkanı Uğur Güç, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun yanı sıra DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da Adliye önünde bir açıklama yaparak “Bu halkın gazetecileri, namlunun ucunda da olsalar, hapiste de olsalar gerçekleri halka ulaştıracaklar” dedi.

Çağlayan Adliyesi’ndeki duruşmanın ardından dava 15 Aralık 2016 tarihine ertelendi. 22 Eylül Perşembe günü DİSK/Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren de aynı dava kapsamında hakim önüne çıkacak.

21 Eylül Çarşamba günü saat 17’de Aynalı Geçit Toplantı Salonu’nda DİSK/Basın-İş’in çağrısıyla “Basın Özgürlüğü İçin Dayanışma Buluşması” gerçekleştirilecek.

14199641_1314260801958210_8144286833297411461_n

ITUC ETUC