Image Map

GENEL BAŞKANIMIZ KANİ BEKO ESKİŞEHİR’DEKİ “OHAL VE KHK’LAR İLE TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR” PANELİNE KATILDI

_dsc5382

DİSK-KESK-TMMOB-TTB tarafından Eskişehir’de düzenlenen “OHAL ve KHK’lar ile Türkiye Nereye Gidiyor” başlıklı panel, 31 Ekim 2016 Pazartesi günü Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Panele DİSK Genel Başkanı Kani Beko, CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ve Hayatın Sesi Televizyonu Yayın Koordinatörü Arif Koşar katıldı.

Konuşmasına Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırıları kınayarak başlayan DİSK Genel Başkanı Kani Beko “Türkiye’nin en eski gazetesine operasyon yapıldığı, belediye başkanlarının tutuklandığı, ana muhalefet partisi genel başkan yardımcısının kurşunlandığı bir ülkede hedefin laik-demokratik cumhuriyet olduğu açıktır” dedi.

Askeri darbeden kurtulan ülkemizde, demokrasi ve cumhuriyete karşı sürdürülen bir rejim değişikliği ile yüz yüze olduğumuzu ifade eden Kani Beko, 12 Eylül’de en büyük bedelleri ödemiş, yöneticileri idamla yargılanmış, üyeleri silah zoruyla başka konfederasyonlara geçirilmiş DİSK’in her zaman darbelere karşı olduğunu ve en net tepkiyi gösterdiğini vurguladı.

Öte yandan ilan edilen OHAL ve KHK’lar ile darbecilerin bombaladığı parlamentonun giderek işlevsizleştiğine, mahkemelerde hak aramanın engellendiğine, basına yönelik baskıların arttığına, Belediye Başkanlarının tutuklandığına dikkat çeken Kani Beko, DİSK’in “Ne darbe ne OHAL, çözüm demokrasi” dediğini söyledi.

Başkanlık Sistemi tartışmalarına da değinen Kani Beko, “Meclisin tartışması gereken sorun Başkanlık değil, iş cinayetleridir, açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan insanların sorunlarıdır, bankalara borçlanarak yaşamaya çalışan insanların dertleridir, işsizliktir, taşerona kadro sözünü hayata geçirmektir” dedi.

OHAL koşullarında demokratik hak aramanın baskı altına alınarak emeğin haklarının da tehdit altında olduğuna dikkat çeken Kani Beko, sendikalı olduğu için işten atılan işçilerin tepkilerinin yasaklandığına, işçi sınıfının yüzyıllık kazanımı kıdem tazminatının gasp edilmek istendiğine, Zorunlu BES ile işçilerin cebinden alıp Kanal İstanbul gibi projelerle inşaat şirketlerine kaynak aktarılmaya çalışıldığına dikkat çekti.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko  konuşmasının sonunda “Dün nasıl askeri darbeye karşı demokrasi ve cumhuriyeti savunduysak, bugün de eşitliği, özgürlüğü, adaleti, emeğin haklarını, demokrasiyi ve cumhuriyeti savunacağız” dedi.

unnamed

_dsc5361

 

ITUC ETUC