MEMLEKETİN GELECEĞİNİ KARANLIK ELLERE BIRAKMAYIZ

DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun TMMOB önünde yaşanan provokasyona dair yaptığı basın açıklaması:

16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa Referandumunda tavrını “Hayır”dan yana açıklayan Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) dün bir provokasyonun hedefi haline getirildi.

Öncelikle, TEDAŞ ve TEİAŞ gibi kamu kurumlarına ait servisleri kullanarak ve kamu kurumlarında çalışan emekçileri zorlayarak yaratılmak istenen bu çirkin provokasyona karşı TMMOB’un yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.

Referandum sürecine girildiğinden beri “Hayır” çalışması yapmak isteyenlere karşı yürütülen çirkin kampanyalar, hedef göstermeler, tacizler ve hatta saldırılar göstermektedir ki, bu topraklarda ifade özgürlüğünün en ufak bir kırıntısına dahi izin verilmemektedir.

Yaratılmak istenen bu çirkin provokasyona karşı TMMOB ile yan yana duracağımızı, her ne olursa olsun doğru bildiğimiz yolda omuz omuza ilerleyeceğimizi, işçilerin ve memleketin geleceği için yollarda olmaya, bir mum yakmaya devam edeceğimizi dosta düşmana duyurur, memleketin geleceğini karanlık ellere bırakmayacağımızı ilan ederiz.