Image Map

Bu ülkenin tapusunu vermeyeceğiz

Çeşme

DİSK Genel Başkanı Kani Beko İzmir Çiğli ve Çeşme’de iki etkinliğe katılarak işçilerin Anayasa referandumunda neden HAYIR demesi gerektiğini anlattı.

Genel Başkanımız ilk olarak Çiğli Haziran Meclisi tarafından düzenlenen “HAYIR’da Hayat var” etkinliğinde bir konuşma yaptı. Daha sonra Çeşme Demokrasi Platformu’nun davetlisi olarak Çeşme’ye gelen DİSK Genel Başkanı Kani Beko “Türkiye’nin Geleceği ve Referandum” konulu bir panelde Çeşmelilerle buluştu.

Panellerde yaptığı konuşmalarda “Kimseye bu ülkenin tapusunu kimseye vermeyeceğiz” diyen Genel Başkanımız, “Genel Başkanımız Kemal Türkler’in mezarı başında, bedeli ne olursa olsun, bu ülkeye, demokrasi, insan hakları, barış ve kardeşlik için mücadele edeceğimiz sözünü verdik” dedi.

Anayasa’nın kiralık işçilik, taşeron ve kıdem tazminatı konuları başta olmak üzere işçilerin hak kayıplarına yol açacağını örnekleriyle açıklayan Kani Beko, “Kuvvetler Ayrılığı gidecek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tek adam iktidarına bırakılacak. Devlet kararnamelerle yönetilecek. Yürütme erki, artık Meclis’e karşı sorumlu olmayacak. Bakanlar Kurulu olmayacak, Cumhurbaşkanı’nın atamış olduğu memurlar olacak. Meclis ve vekiller etkisiz hale gelecek. Cumhurbaşkanı Meclis’e karşı sorumlu olmayacak. Baktığınızda, eğer ‘Evet’ çıkarsa, Yasama, Yürütme, Yargı doğrudan Cumhurbaşkanı’na verilecek” dedi ve bu koşullarda işçilerin haklarını aramasının zorlaşacağını anlattı.

Çiğli

Çiğli

Çeşme

Çeşme

 

ITUC ETUC