ACINIZI BİLİYOR, ACINIZI PAYLAŞIYORUZ

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İspanya’nın Barcelona kentinde yaşanan katliamla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

İspanya’nın Barcelona kentinde 13 insanın ölmesine, yüzün üzerinde insanın yaralanmasına neden olan alçakça saldırının acısını yüreğimizde hissediyor; hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Katalan halkının acısı ne yazık ki hem bir katliam coğrafyasında yaşayan bizler için, hem de neredeyse tüm dünya için tanıdık bir acı haline gelmiştir. Terörün hedefi artık tüm bir dünya, her bir insan olmuştur.

Hükümetlerin, IŞİD ve benzeri cihatçı örgütleri besleyen politikalarının bedelini tüm insanlık ödemektedir. Bu noktada meseleyi basitçe istihbarat ya da terörle mücadele sorunu olarak tartışmak, kan ve dehşet dolu bir filmi izlemeye devam etmek anlamına gelecektir.

İçinde bulunduğumuz çağda bizlere dayatılan emperyalist-kapitalist düzen, sadece ve sadece işsizlik, yoksulluk, savaş, ırkçılık, ayrımcılık, köktendincilik ve kriz üretmektedir. Bu barbarlık çağına artık hep beraber son vermek, “emek, barış, demokrasi” çağının kapılarını açmak için dayanışmayı ve mücadeleyi büyüteceğiz.

Barcelona’dan Paris’e, Beyrut’tan, Ankara’ya, gözlerimizin rengi farklı olsa da gözyaşlarımızın rengi aynıdır.

Acımız ortaktır, mücadelemiz de ortak olacaktır…