Image Map

DİSK 51. yılını kutladı

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun 51’inci kuruluş yıldönümü Kod-A işçilerinin “direniş sokağında” kutlandı.

Sosyal İş sendikasına üye oldukları için işten çıkarılan ve 134 gündür işleri, aşları, hakları, gelecekleri için direnen Kod-A işçilerinin direniş çadırı, 13 Şubat 2018, Salı günü, saat 12.00’da DİSK’in 51’nci yılını kutlamak için buluşan DİSK’lilere ve DİSK dostlarına ev sahipliği yaptı.

Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Sosyal İş Sendikamızın Genel Başkanı Metin Ebetürk, “DİSK’in 51. Yılının 134 gündür işi, ekmeği, geleceği için direnen korkusuz Kod-A işçileri ile kutlanması gurur vericidir” dedi ve direniş süreci hakkında bilgi verdi. Metin Ebetürk konuşmasını “Yaşasın savaşsız sömürüsüz bir dünya özlemi ile sürdürdüğümüz mücadelemiz. Yaşasın Sosyal-İş! Yaşasın DİSK” diyerek bitirdi.

TÜMTİS üyesi #Direnİşçi DHL işçileri adına, TÜMTİS Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım, yaptığı konuşmada ise işçi direnişlerinin OHAL koşullarında sürdüğüne dikkat çekilerek “Birleşen işçiler yenilmez” dedi ve DİSK’in 51’inci yılı kutladı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise 51 yıl önce DİSK’i kuranları ve DİSK’i büyütenleri anarak başladığı konuşmasında, DİSK’in uzun yürüyüşüne direniş çadırlarında, grevlerde, mitinglerde başladığını hatırlattı.

“Biz devletin, hükümetin korumasında değil, devletten, sermayeden, siyasi partilerden bağımsız, gücünü direnen işçi sınıfından alan bir konfederasyonuz” diyen Kani Beko, OHAL döneminde grevlerin yasaklandığını, işçilerin işinden edildiğini, gidecek mahkemelerinin bile olmadığını hatırlatarak işçilerin ihtiyacının “OHAL değil demokrasi” olduğunun altını çizdi.

Genel Başkanımızın konuşmasının ardından 51’inci yıl kutlaması, DİSK Korosuyla beraber hep bir ağızdan söylenen işçi ve devrim marşlarıyla sona erdi.

ITUC ETUC