Image Map

DİSK-KESK-TMMOB-TTB heyeti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti

 

DİSK-KESK-TMMOB heyeti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek, “yargı reform paketi” üzerine emek ve meslek örgütlerinin görüşlerini aktardı.

7 Ekim Pazartesi günü CHP Genel Merkezinde gerçekleşen görüşmeye DİSK adına DİSK Genel Sekreteri Cafer Konca katıldı. Heyette, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve TTB Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman yer alırken, CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ile Muharrem Erkek de görüşmeye katıldı.

Emek örgütleri iktidarın yargı paketine ilişkin eleştirilerini dile getirdiği görüşmede DİSK Genel Sekreteri Cafer Konca OHAL hukukunun kalıcılaştığına dikkat çekti. Konca görüşmede KHK ile işten atılan işçilerin durumuna da dikkat çekerek, göstermelik OHAL komisyonunun haksızlıkları ortadan kaldırmadığının altını çizerek, haksız yere işten atılanları işlerine alınması için yasal düzenleme yapılması talebini iletti. Kayyum atanan belediyelerde, işçilerin DİSK’ten istifa etme baskısıyla karşı karşıya olduğunu da ifade eden Cafer Konca, 7036 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu ile getirilen “arabuluculuk” zorunluluğunun işçilerin haklarını almasını geciktirdiğini ve ciddi hak kayıplarına neden olduğunu söyledi. Cafer Konca iş cinayetlerinin de cezasız kaldığına dikkat çekti.

DİSK-KESK-TMMOB-TTB heyeti, 10 Ekim katliamının 4. yılında yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi ve CHP’yi davet etti. Emek ve meslek örgütleri, katliamın yaşandığı alanın “Barış ve Demokrasi Meydanı” olarak hızlı bir şekilde düzenlenmesi ve anıt için de destek istedi.

ITUC ETUC