Image Map

Trakya ve Ege’den haykırdık: İnsan Onuruna Yaraşır Asgari Ücret

Milyonlarca işçiyi ilgilendiren 2020 asgari ücreti tespit sürecine ilişkin yürütülen “İnsan Onuruna Yaraşır Asgari Ücret: 3200TL Net!” kampanyası çerçevesinde DİSK Trakya ve Ege’de meydanlarda idi. Tekirdağ ve Edirne’de yapılan basın açıklamalarına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Genel Sekreteri Cafer Konca da katılırken, İzmir’deki eylemde DİSK’li işçiler zamlarla eriyen ücretleri tablolarla sergiledi.

TRAKYA: ÜCRETLERİ BASKILAYARAK İŞSİZLİĞİ ÖNLEYEMEZSİNİZ

16 Aralık 2019, Pazartesi günü ilk basın açıklaması Tekirdağ Bedesten Park önünde yapıldı. DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Salim Şen’in asgari ücret mücadelesi kapsamında Trakya’daki iki günlük program hakkında bilgi vermesinin ardından bir konuşma yapan DİSK Genel Sekreteri Cafer Konca, insan onuruna yaraşır bir asgari ücret için, asgari ücretin vergi dışı bırakılması için ve asgari ücretin AGİ hariç tespit edilmesi için mücadelenin ülke çapında sürdüğünü belirtti.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’da basın açıklamasında işsizlikteki artışın düşük ücret politikalarına gerekçe olarak gösterildiğini hatırlatarak şunları söyledi: “İşsizliği önlemenin yolu ücretleri düşürmek değildir. Ücretleri baskılayarak işsizliği önleyemezsiniz”

Tekirdağ’ın ardından ikinci basın açıklaması saat 17’de Edirne Saraçlar Caddesinde gerçekleştirildi. Buradaki açıklamaya da DİSK üyesi sendikalar kitlesel ve coşkulu bir biçimde katıldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu burada yaptığı açıklamada “Asgari ücret milyonların meselesidir, asgari ücret memleket meselesidir! İnsan onuruna yaraşır bir asgari ücret istiyoruz” dedi.

 

Basın açıklamalarının ardından kitlesel olarak bildiri dağıtımı yapıldı. DİSK’in Trakya’daki eylemleri bugün (17 Aralık) Kırklareli ve Lüleburgaz’da devam edecek.

İZMİR: ÇARŞIDA PAZARDA FİYATLAR UÇUYOR

İzmir’de DİSK’li işçiler Kemeraltı girişinde toplanarak ekonomik durumu boş tencere ve temel gıda maddelerinin fiyatlarıyla anlattı. DİSK’liler hayat pahalılığına dikkat çekmek amacıyla, vatandaşlara temel gıda maddeleri ile elektrik, doğalgaz, akaryakıt gibi sabit harcamalardaki son fiyat artışlarını afişe etti.

Burada basın açıklamasını yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı şunları söyledi: “Asgari ücret meselesi bu ülkede ücret gelirleriyle yaşayan milyonların meselesidir. Memleket meselesidir. Bizler krizle boğuşuyoruz, çarşıda pazarda fiyatlar uçuyor. Yıllardır büyümeden pay alamayan çalışanlar, emekliler zamlarla ve vergilerle krizin faturasını ödüyor. Bütün bu gerçekler karşısında ülkeyi yönetenler patronların istediğini yapıyor”

ITUC ETUC