Image Map

DİSK’ten K.T Deri direnişine destek

DİSK Tekstil İşçileri Sendikamızın örgütlenme çalışmasının bulunduğu K.T Deri Fabrikası’nda Ağustos ayından beri sendikal hakları için mücadele eden işçilere dayanışma ziyareti gerçekleştirildi.

İstanbul’da kurulu K.T Deri (Logo Goup) işvereninin hukuksuz işten çıkarma ve sözleşme yetkimize itirazı nedeniyle süren mücadelenin 103’üncü gününde Haramidere Beysan Sanayi Sitesi içindeki işyeri önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

16 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilen basın açıklamasına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Yönetim Kurulu üyesi Seyit Aslan, DİSK Tekstik Genel Sekreteri Celal Aslan, DİSK Tekstil Genel Başkan Yardımcımız M. Ali Başak ve Merter Şube Başkanı Asalettin Arslanoğlu’nun yanı sıra farklı işkollarından DİSK üyesi sendika temsilcileri ile K.T Deri işçileri katıldı.

DİSK Tekstil Merter Şube Başkanımız Asalettin Arslanoğlu, basın toplantısında açılışında sürece ilişkin kısa bir bilgi verdi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu burada yaptığı açıklamada işine, ekmeğine, onuruna, sendikasına sahip çıkmak için direnen K.T Deri işçilerini selamladı ve “Sendikalı olmak, sendikasını özgürce seçmek işçilerin temel hakkıdır. İşverenlere düşen bu hakka, iradeye saygı göstermektir” dedi.

Asgari Ücret gündemine dair de açıklamalarda bulunan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu şunları söyledi:

“Asgari ücret uluslararası standartlara uygun biçimde bir işçinin ailesiyle birlikte geçinebileceği bir ücret olmalıdır. Asgari ücretin yıllar içerisindeki kayıpları giderilmelidir. Asgari ücret bir geçim ücreti olmalıdır. Asgari ücret tümüyle vergi dışı bırakılmalı ve bütün kesinti yükü Hazine tarafından, devlet tarafından karşılanmalıdır. 2021 yılında asgari ücret en az net 3 bin 800 TL olmalıdır”

ITUC ETUC