Image Map

Emeğin Türkiyesi ve dünyası için Nevruz kutlu olsun, Newroz Pîroz be!

DİSK Yönetim Kurulu adına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun Newroz/Nevruz mesajı:

Anadolu’dan Asya’ya kadar pek çok halkın yüzyıllardır ‘Kurtuluş Günü’ olarak kutladığı Newroz/Nevruz Bayramı’nın barışa, kardeşliğe, zalimlerin yenileceğine dair umutlarımızı büyütecek bir gün olmasını diliyoruz.

Halkların ortak bir bayramı olarak Newroz/Nevruz ortak umutların, ortak mücadelelerin ve karanlıktan hep beraber çıkışın, hep beraber kurtuluşun, zalimleri hep beraber yenmenin ve baharı getirmenin ortak sembolüdür.

21 Mart’ta yükselen şenlik ateşleri ve bu ateşlerin etrafında söylenen türküler, karanlığa hep beraber son vermenin, aydınlık güzel günlere hep beraber yürümenin her dilden coşkusunu ifade eder.

Bugün içinde bulunduğumuz karanlığı yendiğimiz, insanca yaşayıp, insanca çalışıp insanca paylaştığımız, hakkın-hukukun-adaletin egemen olduğu, emeğin, barışın ve demokrasinin kazandığı özgür yarınlara hep beraber kardeşçe yürüyeceğiz.

İnancımız odur ki, yanyana çalışarak, alınteri dökerek hayatı birlikte yaratan emekçiler olarak, “Zalim Dehak”a karşı başını eğmeyen “Demirci Kawa”nın izinde, insanca, özgürce, kardeşçe yaşayacakları bir toplumu ve dünyayı, yani emeğin Türkiye’sini ve dünyasını yine birlikte kuracağız.

Yaşasın İşçilerin Birliği!

Yaşasın Halkların Kardeşliği!

ITUC ETUC