Image Map

Bildiğimiz yoldan yürümeye devam!

15-16 Haziran büyük direnişinin 51’inci yılında DİSK, pandeminin ve ekonomik krizin ağır bedellerini ödeyen işçi sınıfının ve geniş halk kitlelerinin taleplerini yükseltti.

Türkiye’nin dört bir yanında DİSK’li işçiler meydanlarda, sokaklarda, işyerlerinde taleplerini yükseltip, 15-16 Haziran büyük işçi direnişini selamlarken, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Yönetim Kurulu üyeleri, “Bildiğimiz Yoldan Yürüyoruz” diyerek Kocaeli, Gebze ve İstanbul Kadıköy’deki yürüyüşlere ve basın açıklamalarına katıldı.

İZMİT 

15 Haziran Salı günü saat 17’de İzmit Sabri Yalım Parkı’ndaki basın açıklamasına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, DİSK Yönetim Kurulu üyesi Seyit Aslan, DİSK Kocaeli Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, sendikalarımızın genel merkez ve şube yöneticileri de katıldı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu burada yaptığı açıklamada, 15-16 Haziran 1970’deki direnişle işçi sınıfının DİSK’e sahip çıktığını hatırlatarak “DİSK’e sahip çıkmak emeğine sahip çıkmaktır, çocuklarının geleceğine sahip çıkmaktır, memlekete sahip çıkmaktır” dedi.

Açıklamanın tamamı:

GEBZE 

“15-16 Haziran’ın 51. yılında Bildiğimiz Yoldan Yürüyoruz” sloganıyla Gebze Cumhuriyet Meydanındaki buluşmada, sağlıklı, güvenceli ve insanca bir yaşam için Yoğurtçu Parkı’na doğru yola çıkan 51 DİSK’li uğurlandı. 

Yürüyüş öncesinde saat 14’te burada yapılan basın açıklamasına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, DİSK Yönetim Kurulu üyeleri Kazım Doğan ve Seyit Aslan ile DİSK üyesi sendikaların genel merkez ve şube yöneticileri de katıldı.

Burada yaptığı açıklamada “Yaşadığımız ağır tablo kendiliğinden ortaya çıkmadı. Çalışma ve yaşam koşullarımızı geriye götüren bu tablo ülkeyi yöneten siyasal iktidarın tercihlerinden kaynaklanıyor” diyen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 15-16 Haziran’ın yıldönümünde bu tabloyu değiştirmek için bir mücadele yolu açılması gerektiğini söyledi.

Açıklamanın tamamı için:

Açıklamanın ardından 15-16 Haziran’ın 51’inci yılında 51 DİSK’li Gebze’den İstanbul Kadıköy Yoğurtçu Parkı’na doğru yola çıktı. Gebze içindeki yürüyüş boyunca sık sık “Bildiğimiz yoldan yürüyoruz”, “İnadına sendika, inadına DİSK”, “Yaşasın 15-16 Haziran direnişimiz” sloganları atıldı.

KADIKÖY-YOĞURTÇU PARKI

15-16 Haziran’ın 51. yılı etkinlikleri kapsamında Gebze’den yola çıkan, DİSK ve DİSK üyesi sendikaların genel başkanları ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan 51 DİSK’li Kadıköy eski Salıpazarı önünden Yoğurtçu Parkı’na yürüdü.

15-16 Haziran 1970’de üç işçinin yaşamını yitirdiği yere karanfillerle yürüyen DİSK’lileri Yoğurtçu Parkı’nda DİSK üyeleri ve dost kurumların temsilcilerinden oluşan bir topluluk karşıladı.

Saat 18’de saygı duruşu ve DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu bir basın açıklaması yaptı.

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu 15-16 Haziran’ın sınıf bilincinin ortaya çıkışını ifade ettiğini söylerken, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu konuşmasında 15-16 Haziran’ın 51’inci yılında Türkiye’nin dört bir yanında yükselttiğimiz talepleri bir kez daha sıraladı.

Açıklamanın ardından etkinlik Bandista’nın ezgileriyle sona erdi.

Yoğurtçu Parkındaki açıklamanın tamamı için:

Türkiye’nin tamamında bölge temsilciliklerimizin düzenlediği 15-16 Haziran etkinliklerinin haberi için tıklayınız… 

ITUC ETUC