Image Map

“Güvencesizlik, Yeni Eşitsizlikler Ve Çözüm Yolları Konferansı”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Planlama Ajansı tarafından düzenlenen “Güvencesizlik, Yeni Eşitsizlikler Ve Çözüm Yolları Konferansı”na DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da katıldı.

“Herkes için adil istihdam koşullarının yaratılması ve sosyal haklara erişimin sağlanması için etkili çözümler üretme” amacıyla, İstanbul Planlama Ajansı tarafından İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, İstanbul Kent Konseyi ortaklığında ve Uluslararası Çalışma Örgütü iş birliğiyle düzenlenen konferans 2-4 Haziran tarihleri arasında çevrimiçi olarak düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmalarını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Numan Özcan, sunuş konuşmasını ise Doç. Dr. Aziz Çelik gerçekleştirdi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun ve KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen’in de katıldığı “Dönüşen Emek ve Sendikal Mücadele” başlıklı oturum Prof.Dr Seyhan Erdoğdu’nun moderatörlüğünde 2 Haziran Çarşamba günü gerçekleşti.

İşçileşme sürecine paralel bir biçimde ilerleyen sendikasızlaştırma sürecine dair bilgiler veren Genel Başkanımız Arzu Çerkezoğlu, bu durumun pandemi ile beraber yarattığı sorunlara ve artan eşitsizliğe dikkat çeken bir sunum yaparak, örgütlenmenin önemine ve “yeni bir toplumsal sözleşme” ihtiyacına dikkat çekti.

“Güvencesizlik, Yeni Eşitsizlikler Ve Çözüm Yolları Konferansı”na DİSK’in ve DİSK üyesi sendikaların uzmanları da katıldı.

Konferansın bugün düzenlenecek üç oturumla sona erecek.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız:

https://ipa.istanbul/konferans

ITUC ETUC