Image Map

DİSK heyeti dayanışmayı büyütmek için afet bölgesinde

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel İş sendikamızın Muğla ve İzmir şube başkanlarının yer aldığı DİSK heyeti, orman yangınlarından etkilenen bölgelerdeki dayanışma çalışmalarının güçlendirilmesi amacıyla afet bölgesinde idi.

6 Ağustos 2021 Cuma günü afet bölgesinde olan DİSK heyetinin ilk durağı Marmaris oldu. Heyet ilk olarak Marmaris Belediyesi Acil Durum Yönetim Merkezini ve erzak depolarını ziyaret ederek, Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Ali Zağlı’dan bilgi aldı.

DİSK heyeti ikinci durağı olan Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Dikili Belediye Başkanı Adil Kırkgöz ile görüşerek, dayanışma faaliyetlerinin güçlendirilmesi için görüş alışverişinde bulundu.

Afet Bölgesi’ndeki temaslarının son durağı olan Bodrum’da Belediye Başkanı Ahmet Aras ile bir araya gelen DİSK heyeti, Milas ve Bodrum’da yangınla mücadele eden üyelerimizle de bir araya geldi.

Dayanışmayı büyütüyoruz

DİSK Bölge Temsilciliklerimizin inisiyatifinde oluşturulan “Afet Koordinasyonları” aracılığı ile üyelerimizle ve yangından zarar gören halkımızla dayanışmanın büyütülmesi için adımlar atılmaya devam edilecek. Konuyla ilgili olarak Avrupa sendikalarıyla da koordinasyon içinde olan DİSK, Yunanistan ve İtalya’da devam eden orman yangınları için belediye, sağlık, itfaiye ve ormancılık sendikalarıyla düzenli iletişimini sürdürüyor. Genel-İş ve Dev Sağlık-İş sendikalarımızın üye olduğu Avrupa Kamu Hizmetleri Federasyonu (EPSU) yangınlarda görev yapan emekçiler ve zarar gören halk ile dayanışma için bir kampanya başlatacak.

ITUC ETUC