Image Map

ETUC: EnerjiSa’da verilen mücadelenin yanındayız

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu ETUC Enerji-Sen’e dayanışma mesajı gönderdi. İşten atılmaları, sendikal baskıları ve işçilerin gözaltına alınmasını kınadı.

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu’nun, DİSK/Enerji-Sen’in E.ON EnerjiSA’daki mücadelesinde DİSK’in yanında olduğunu ifade etmek istiyorum.

Şirketin, sendika temsilcilerini işten çıkartması, işçilere sendikadan istifa etmeleri için baskı yapması ve polisin meşru bir eylem sırasında sendika üyelerini gözaltına alması kesinlikle kabul edilemez.

Sendikanın daha iyi çalışma koşulları ve kalıcı sözleşmeler için verdiği mücadele haklı, şirketin tepkisi tamamen haksızdır.

Avrupa Birliği bağlantılı bir şirketin kendi ülkesinde farklı diğer ülkelerde farklı şekilde davrandığının başka bir örneğini daha görmek bizi hayal kırıklığına uğrattı. Bu konuyu Almanya’da E.ON ana şirketindeki sendikalara ve Avrupa Sanayi İşçileri Sendikası’na ileteceğiz.

E.ON EnerjiSA’da işçileri ve sendikal hakları savunmak, çalışma koşullarını iyileştirmek için verdiğiniz mücadelede DİSK’e başarılar dilerim.

Gereken somut desteği sunmaya hazırız.

Dayanışma duygularımla

Luca Visentini

ETUC Genel Sekreteri

ITUC ETUC