Image Map

Güney Marmara Temsilciler Kurulu Bursa’da gerçekleşti

Güney Marmara Temsilciler Kurulu toplantısı 1 Nisan 2022 Cuma günü Bursa Genel İş Şubesi toplantı salonunda DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu ve DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Aslan‘ın katılımıyla gerçekleşti.

Açış konuşmasını DİSK Güney Marmara Bölge Temsilcisi İsmail Kocaman ve DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu’nun yaptığı toplantıya Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’dan gelen temsilciler ve Bursa’daki sendikalarımızın yöneticileri katıldı. Temsilciler, konuşmalarında bölgedeki örgütlenmenin önündeki engellere ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdi. Toplantıda merkezi ve yerel 1 Mayıs programları da ele alındı.

Toplantının ardından DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu Bursa Kent Meydanı’nda basına açıklamalarda bulundu. Çerkezoğlu, “Emeğiyle geçinen herkesin, milyonlarca işçinin emekçinin temel meselelerini ifade eden, bu konudaki temel mücadele hedeflerimizi anlatan bildirilerimizi Bursa halkıyla, sınıf kardeşlerimizle buluşturmak için buradayız. Başta asgari ücret olmak üzere bütün ücretlerde iyileştirme yapılmasını ve asgari ücretin mutlaka güncellenmesi gerektiğini ifade ediyoruz. TÜİK’in son açıkladığı enflasyon oranı bile yüzde 55, resmi gıda enflasyonu yüzde 65 ama gerçek enflasyonun ne olduğunu biz işçiler emekçiler her gün yaşayarak görüyoruz. Bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini işçi sınıfı olarak bizler üretiyoruz. Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz bizim ürettiğimiz değerlerle Türkiye büyüyor. Ürettiğimiz değerden payımızı istiyoruz. Ürettiğimiz değerin hakça paylaşıldığı, eşitlik, adalet, barış ve kardeşlik temelinde bir emeğin Türkiye’si mücadelesini büyütüyoruz.” diyerek 5 temel talebimizi sıraladı. Konuşmanın ardından konfederasyonumuz ve bölge şubelerimizin yöneticileriyle temsilcilerimiz Bursa sokaklarında “Hayat Pahalı Emek Ucuz, Bu Böyle Gitmez” bildirilerimizi dağıttı.

evrensel.net

sozcu.com.tr

bursamuhalif.com

birgun.net

bursa.com

 

ITUC ETUC