Image Map

İzmir: “Gün 15-16 Haziran’ın ışığında artık yeter deme günüdür”

15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişinin 52’nci yıldönümünde İzmir’de yapılan kitlesel basın açıklamasına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da katıldı.

Kültürpark Lozan Kapısı’na yapılan yürüyüşün ardından DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 52 yıldır baskılara, sendikasızlaştırmaya, zamlara, yoksulluğa karşı mücadelenin sürdüğünü belirterek sözü DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’na bıraktı.

Çerkezoğlu konuşmasında 15-16 Haziran Büyük işçi direnişinin DİSK’in yeniden doğumu olduğunu ve bugün hala mücadelemize ışık tuttuğunu vurgularken, bugün de bu direnişin açtığı yoldan yürünmesi gerektiğini söyledi.

Bugün işçi sınıfının açlık ve yoksullukla mücadele ettiğini hatırlatan Arzu Çerkezoğlu “Emeğimizi, ekmeğimiz korumanın tek yolu sendikalı olmaktır. Toplu sözleşme hakkını kullanmaktır. Grev hakkını kullanmaktır. Bu ülkede grevleri yasaklamakla övünen zihniyetin iktidarına son vermektir” dedi.

Hayat pahalılığı ve yoksullaşmaya karşı alınması gereken acil önlemleri sıralayan Genel Başkanımız, sendikal hakların kullanımının önündeki tüm engellerin kaldırılması, asgari ücretin ve bütün ücretlerin artırılması, adaletli bir vergi sistemi kurulması , güvencesiz çalıştırma biçimlerine son verilerek belediye şirket işçilerine kadro verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Basın açıklamasından sonra işçiler yürüyerek “İzmir’de Sınıf Hareketleri” panelinin yapılacağı İsmet İnönü Sanat Merkezi’ne geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve DİSK Ege Bölge Temsilciliğinin düzenlediği “İzmir’de Sınıf Hareketleri” başlıklı panelde DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu bir konuşma yaptı. Genel Başkanımız panel öncesinde İBB Başkanı Tunç Soyer ile 15-16 Haziran fotoğraf sergisini gezdi.

Doç.Dr. Melda Yaman’ın moderatörlüğünü yaptığı panele DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun yanı sıra gazeteci Mehmet Şakir Örs de konuşmacı olarak katıldı.

Cumhuriyet

İzmir 9 Eylül

ITUC ETUC