TESLİM OLMAYACAĞIZ! TORBA YASA'YA KARŞI GENEL DİRENİŞ!..

TORBA YASA’YA KARŞI

20 OCAK 2011, PERŞEMBE SAAT 12:00 – 13:30 ALANLARDAYIZ!

Siyasal iktidarın hazırladığı “Torba Yasası”nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri tamamlandı ve TBMM Genel Kurulu’na sunuldu.

DİSK bu yasa içindeki işçi ve emekçi halkımızın aleyhine yapılmak istenen değişikliklere karşı mücadelesini sürdürmektedir.

VURGUN DÜZENİNE KAPKAÇ YASASI R11; TORBA YASASI’NA İZİN VERMEYECEĞİZ!” kampanyası çerçevesinde onbinlerce bildiri dağıtılmış, Türkiye çapında PTT, faks, mektup eylemleri gerçekleştirilmiş, kitlesel basın açıklamaları ve İzmir, Ankara, Adana gibi metropollerde yürüyüşler yapılmış, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na, milletvekillerine DİSK’in görüş ve taleplerini içeren dosyalar sunulmuştur.

Torba Yasa’ya karşı mücadele diğer emek ve meslek örgütleri ve toplumsal muhalefet örgütlerinin de destek ve katkılarıyla büyüyerek sürmektedir.

Bu doğrultuda DİSK Yönetim Kurulu; 20 Ocak 2011 Perşembe günü saat 12:00 -13:30 arasında Türkiye çapında “TORBA YASASI’NA KARŞI GENEL DİRENİŞ” gerçekleştirilmesini kararlaştırmıştır.

“GENEL DİRENİŞ” eylemimizin temel talebi “Torba Yasası ayıklanmalı, işçi ve emekçi halk aleyhine düzenlemeler geri çekilmeli, bazı beklentilere cevap verecek geçici düzenlemeler vakit geçirilmeden TBMM içinde bir mutabakat ile  çıkarılmalıdır.”

TORBA YASASI’NA KARŞI GENEL DİRENİŞ” kapsamında; başta İstanbul Taksim/Gezi Parkı’nda olmak üzere, Türkiye genelinde, sendikalarımızın örgütlü bulunduğu il merkezlerinde 12:00 – 13:30 saatleri arasında, işyeri vardiya çıkış saatlerinde yürüyüş, kitlesel basın açıklamaları, oturma eylemleri yapılarak, işyerlerinde temsilciler tarafından “direniş çağrısı” bildirisi okunacaktır.

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN ÇELEBİ, 20 OCAK PERŞEMBE AKŞAMI SAAT 17:00’DA KOCAELİ‘NDE YAPILACAK EYLEME KATILIYOR…

KOCAELİ‘nde yapılacak eylemde metal, lastik ve hizmet işkollarında çalışan işçiler saat 17:00’da Merkez Bankası önünde toplanarak Demokrasi Parkı’na (Sabri Yalım Parkı) yürüyecekler. “Direniş Çağrısı” bildirisi burada Genel Başkanımız Süleyman Çelebi tarafından okunacak.

Bu etkinliklerin genişletilmesi ve toplumsal muhalefetin birlik içinde  mücadelesinin büyütülmesi için, merkez düzeyde başta; TÜRK-İŞ, HAK- İŞ, KESK, T.KAMU-SEN,  MEMUR R11;SEN, TMMOB, TTB, TDB, TEB, TÜRMOB, TBB olmak üzere emek ve meslek örgütlerine  çağrıda bulunulmuştur. Aynı şekilde bölge ve illerde bulunan sendikal birimlerimiz de, yukarıda saydığımız  örgütlerin yerel birimleriyle ilişki kurarak eylemleri ortaklaştırmaları konusunda çaba içerisinde olacaklardır.

TESLİM OLMAYACAĞIZ!