Image Map

Artık yeter! Hiçbir zulmün ve zalimin saltanatı ebedi değildir!

DİSK Genel Sekreteri Dr. Arzu Çerkezoğlu’nun 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın Hatay’da gaz kapsülüyle vurularak katledilmesine ilişkin açıklaması:

ARTIK YETER! HİÇBİR ZULMÜN VE ZALİMİN SALTANATI EBEDİ DEĞİLDİR! 

Ahmet Atakan’ın ve Gezi direnişinde yaşamını yitiren  gençlerimizin katillerinden ve sorumlularından hesap sorulmalıdır!

AKP iktidarının sokaklarda yarattığı savaş hali gencecik bir canımızın daha toprağa düşmesine neden oldu. Gaz kapsülüyle vurulan 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın ölümü, Haziran ayında beş gencimizi yitirmemizin ardından bizzat Başbakan tarafından ödüllendirilen polisin yeni bir “destanı” olarak tarihte yerini aldı.

Mısır’daki ve Suriye’deki ölümlerin ardından ekranlarda ağlama şovu yapanların bu cinayet karşısında zerrece üzüntü duymalarını artık beklemiyoruz. Daha önceki cinayetlerde bir başsağlığını bile çok gören, aksine katilleri kollayan, salıveren, destekleyen, ödüllendiren iktidar, tercihini çoktan ilan etmiştir. Anlaşılan o ki AKP iktidarı bu ülkenin sokaklarını kan gölüne dönüştürme pahasına yönetmeye karar vermiştir.

Polisin gaz kapsüllerini hedef alarak ateşlemesi sonucu Abdullah Cömert hayatını kaybetmişken; 10’un üzerinde insan gözünü kaybetmiş, onlarca insan ağır biçimde yaralanmışken devlet şiddeti ve terörünün bu yönteminin sürdürülmesi ve bir cana daha mal olması, cinayetlerin devam edeceğini göstermektedir. 1 Mayıs 2013’te İstanbul’da polis amirlerinin “Gazı nişan alarak atın” emri uygulanmaya devam etmektedir.

Dünyanın her yerinde kendi yurttaşlarının taammüden öldürülmesine, sakat kalmasına neden olan, destek veren, sorumlulardan hesap sormayan, aksine onları ödüllendiren bir iktidara karşı direnmek haktır! Bu cinayetten hesap vermeden çıkacaklarını düşünenlerin unutmaması gereken şudur: Bu halk artık direnmeyi, mücadele etmeyi ve hesap sormayı öğrenmiştir.

Halkın ayağa kalktığı Haziran’dan beri kaybettiğimiz üç gencin Antakyalı olması da tesadüf değildir; emperyalistlerle ve siyonistlerle omuz omuza Suriye’ye savaş açmak isteyenlerin sabırsızlığının, savaşı kendi ülkesinde başlatmasının bir yansımasıdır.

Artık yeter! Ölüm, kan, savaş bu ülkenin kaderi değildir!

Artık yeter! Ölen gençlerimizin satın alınamayan hayalleri ve mücadeleleri sahipsiz değildir!

Artık yeter! Hiçbir zulmün ve zalimin saltanatı ebedi değildir!

ITUC ETUC