İstanbul Kartal'da "Asgari Ücret 1800 Net" eylemi

DİSK/Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu şubesi olarak, DİSK’in Türkiye çapında gerçekleştirdiği “Asgari Ücret 1800 Net, Saraylar Değil Ekmeğimiz Büyüsün!” kampanyası çerçevesinde 25 Aralık’ta Kartal’da bir yürüyüş gerçekleştirildi.

kartal1

Kartal Belediyesi Başkanlık Binası önünde toplanan işçiler, Kartal Meydanı’na doğru yürüyüşe geçtiler. Pankart ve dövizlerle taleplerini dile getiren işçiler, “Saraylar Değil, Ekmeğimiz Büyüsün!”, “Asgari Ücret 1800 Net!”, “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz!” sloganlarını haykırdılar.

kartal3

Eyleme Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde direnişte olan DİSK/Dev Sağlık İş işçiler, çeşitli demokratik kitle örgütleri, emekten yana siyasi partiler de katıldı. İşçilerin yürüyüşüne ve sloganlarda dile getirdikleri taleplere çevre halkı alkışlarla destek verdi. Kartal Meydanı’nda bir araya gelen işçiler adına basın açıklamasını DİSK/Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı Mahmut Şengül okudu.

kartal4

Açıklamanın ardından temsili bir imam “asgari ücretli”nin tabutunun başına geçerek helallik aldı. Hocanın “asgari ücretli kardeşimizi nasıl bilirdiniz” sorusuna “iyi bilirdik” cevabı verildi. “Peki, bu asgari ücretli kardeşimiz geçimini sağlayabiliyor muydu” sorusuna da işçi cemaati hayır cevabını verdi. Asgari ücretliye hakkını helal eden işçi sınıfı cemaati, işçiye bunu reva gören AKP hükümetine haklarını helal etmedi, “haram olsun” dedi, “Asgari ücret 1800 net!” dedi.

Eylem, bir asgari ücretlinin temsili cenaze namazının kılınması törenin ardından sona erdi.

kartal5