Image Map

Abdullah Baştürk’ü mezarı başında andık

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanlarından Abdullah Baştürk, ölümünün 25. yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Törene eşi Ayten Hanım, oğlu Bülent Baştürk’ün yanı sıra DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Yönetim Kurulu üyeleri, DİSK üyesi sendikaların genel başkanları, merkez ve şube yöneticileri, işyerlerinden temsilciler ile çok sayıda DİSK’li ve mücadele arkadaşları katıldı.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun, Abdullah Baştürk, Kemal Türkler ve Rıza Kuas başta olmak üzere demokrasi, özgürlük ve sendikal haklar mücadelesinde yaşamını kaybedenler için saygı duruşu çağrısının ardından ilk konuşmayı yapan Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, darbe fırsatçılığıyla emeğe yönelik saldırılar yaşandığına dikkat çekerek, demokrasi mücadelesi için güçlü bir emek hareketinin, sendikal hareketin zorunlu olduğunun altını çizdi. “Emekten yana, demokrasiden yana tüm güçlerin bir araya gelmesi gerektiğini söyleyen Remzi Çalışkan “Abdullah Baştürk’ün bize bıraktığı mirası yaşatacağız” dedi.

Kemal Türkler ve Abdullah Baştürk gibi önderlerin bıraktığı bayrağın öneminin altına çizerek konuşmasına başlayan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK’in tarihinde 12 Eylül faşist cuntası da dahil tüm darbelerde teslim olmadığını hatırlatarak “12 Eylül diktatörlüğü bizi teslim alamadı, OHAL ile de alamazlar” dedi.

Beşiktaş’ta ve Kayseri’de yaşanan saldırılarda ölenleri anan Kani Beko, “Yeter artık, bu ülke kana ve gözyaşına doydu dedi. En son Rusya Başkonsolosuna yönelik suikast ile Ortadoğu’daki yanlış politikaların ağır sonuçlarının bir kez daha görüldüğünü ifade eden DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Türkiye’nin çok ciddi sorunları varken TBMM’nin Başkanlık ile meşgul olmasını da eleştirdi. “İşsizler iş bekliyor, işçiler taşerona kadro bekliyor, iş cinayetinde ölmemek istiyor, Meclis Başkanlıkla uğraşıyor” diye konuşan Kani Beko, Abdullah Baştürk’ü bir kez daha anarak sözlerine son verdi.

Abdullah Baştürk’ün mezarına karanfillerin bırakılmasıyla anma töreni sona erdi.

ITUC ETUC