Image Map

İSTANBUL 1 MAYIS PROGRAMI

1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı DİSK Genel Sekreteri Cafer Konca’nın İstanbul 1 Mayıs programı ile ilgili açıklaması  

İşi için, adalet için, özgürlük için direnen; kıdem tazminatı hakkına sahip çıkan, zorunlu BES dayatmasına boyun eğmeyen işçiler 1 Mayıs meydanlarında buluşuyor!

Her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul 1 Mayıs’ı tüm coşkusuyla; nüfusun dörtte üçünü oluşturan ancak yok sayılan işçilerin, sayısı 7 milyonu aşan işsizlerin, geleceği çalınan gençlerin, eşitsizliğe ve şiddete karşı mücadele eden kadınların, KHK’lar ile işinden edilenlerin, açlık sınırı altındaki maaşlar ile yaşamaya çalışan emeklilerin, emeklilik hakkı gasp edilen EYT’lilerin, ekonomik krizin ve enflasyonun yükü omuzlarına yıkılanların, “geçinemiyoruz” diyenlerin, aydınların, sanatçıların buluşma noktası olacak.

Küçük bir azınlık için değil, bir avuç patron için değil, halkın emekçi çoğunluğu için yaşanabilir memleket isteyenlerin, hak-hukuk adalet mücadelesi verenlerin talepleri 1 Mayıs meydanlarında yükselecek.

İstanbul’da Bakırköy Halk Pazarı’nda düzenlenecek 1 Mayıs 2019 Birlik, Mücadele ve Dayanışma gününde toplanma saati 12:00, üç koldan yürüyüşün başlama saati ise 13:00 olarak belirlenmiştir. Alandaki program ise saat 14.00’da başlayacaktır.

DİSK üyesi sendikaların başında olduğu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin de yürüyeceği kortej Marmara Forum AVM önünde toplanacaktır. Bakırköy Halk Pazarı’na “İncirli-Dikilitaş” yönünden alana gelecek kortejin en başında KESK ve TMMOB, “E-5 Yan Yol” kolunun başında da TTB yer alacaktır.

1 Mayıs kutlamalarında DİSK Korosu, Bulutsuzluk Özlemi, Sadık Gürbüz, Grup Vardiya ve MKM sanatçılarından Nurcan Değirmenci de bizlerle birlikte olacak ve alanın coşkusuna coşku katacaklardır.

Mitingi canlı olarak yayınlamak isteyen basın kuruluşları için canlı yayın frekans bilgileri gün içinde paylaşılacaktır. Alanda canlı yayın aracı kullanacak olan basın kuruluşlarının araçlarını 1 Mayıs sabahı en geç saat 07.00’a kadar alana sokmaları ve belirlenen yere park etmeleri gerekmektedir.

Eşitlik, özgürlük, adalet, barış ve kardeşlik için, emeğin Türkiye’sini ve demokrasiyi yeniden kurmak için HAYDİ 1 MAYIS’A!

ITUC ETUC