Image Map

Aramızdan ayrılışının ikinci yılında Celal Ovat’ı andık

DİSK’in eski Genel Başkan Yardımcısı, Gıda İş Sendikamızın eski Genel Başkanı Celal Ovat, aramızdan ayrılışının ikinci yılında Hasdal mezarlığında mezarı başında düzenlenen bir törenle anıldı.

13 Aralık 2019 Cuma günü gerçekleşen anmaya Celal Ovat’ın ailesinin yanı sıra DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Cafer Konca, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı, Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Cam Keramik İş Genel Başkanı Birol Sarıkaş, Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut ve DİSK üyesi sendikaların genel merkez ve şube yöneticileri katıldı.

Saygı duruşunun ardından anmada ilk konuşmayı yapan Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, “Genel Başkanımızın yitirilişinin 2. yılında sevgi ve saygıyla anıyoruz. 33. Olağan Genel Kurulu Celal Ovat’sız yaptık ama onun mücadelesini yaşatıyoruz ve yaşatacağız” dedi.

2020 yılı asgari ücret tartışmalarının devam ettiğini hatırlatan Aslan, “İktidar ve onunla birlikte hareket edenler Türkiye işçi sınıfının bir kez daha açlık sınırının altında bir ücret ile hayatını sürdürmesinin zeminini yaratmaya çalışıyorlar. Bir yandan kriz yoksulluk ve işten atmalar devam ederken aynı zamanda Türkiye’yi yönetenlerin halka verecekleri hiçbir şey kalmadı. Türkiye işçi sınıfı başta olmak üzere bütün ezilenlere büyük bir saldırının da gündemde olduğunu biliyoruz” dedi.

Seyit Aslan’ın ardından söz alan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Celal Ovat önemli bir mücadele arkadaşıydı. Bizi hep yüreklendirir ve mücadeleye coşkuyla bağlanmamızı söylerdi. İçinden geçtiğimiz bu süreçte bütün DİSK ailesi olarak yokluğunu çok net bir biçimde hissediyoruz. Rahat uyusun, hem Gıda-İş hem de DİSK emin ellerde, her türlü zorluğa, baskıya rağmen bu mücadeleyi sürdürüyoruz” dedi.

Ovat’ın bir yandan işçi sınıfı bir yandan da Türkiye halklarının eşitlik ve barış mücadelesinde yer aldığını vurgulayan Çerkezoğlu , “DİSK’i bu günlere getirmiş Celal Başkan gibi bütün hayatını barışa ve kardeşliğe adayanlar vardı. Onları anmak verdiğimiz mücadele açısından son derece önemli. Bugün Türkiye’de işçi sınıfının kazanılmış bütün haklarını ortadan kaldırmaya çalışan, ekonomik krizin bütün yükünü emekçilerin üzerine yıkan, sendikalaşma hakkımızı ortadan kaldırmaya çalışan bir siyasi iktidarın karşısında haklarımız için mücadele veriyoruz” diye konuştu.

ITUC ETUC