Image Map

10 Ekim Ankara katliamında yitirdiğimiz 103 can için saygı

10 Ekim 2015’te DİSK-KESK-TMMOB-TTB tarafından düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi mitingine yönelik IŞİD saldırısında yaşamını yitiren 103 can Türkiye’nin çeşitli yerlerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Ankara’daki anma töreni için sabah saat 9:30’da Ulus Metro çıkışında buluşan aileler, emek ve meslek örgütü temsilcileri ve milletvekillerin de aralarında olduğu topluluk, her türlü engellemeye rağmen anma törenini gerçekleştirdi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da katıldığı anma töreninde 10 Ekim Katliamını Unutma Unutturma pankartı açıldı ve ölen canların isimleri tek tek okunarak saygı duruşunda bulunuldu.

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu, 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anmak üzere Kadıköy İskele Meydanında kitlesel bir tören düzenledi. 10 Ekim Cumartesi günü saat 18’de başlayan törene DİSK üyesi sendikalarımız da katılım gösterdi.

Burada yapılan ortak basın açıklamasında “Tüm sorumluların yargılanması ve hesap vermesi için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu ülkenin işçileri, emekçileri ve ezilen halkları olarak emeğin haklarını, barışı ve demokrasiyi mutlaka kazanacağız.”

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen basın açıklaması Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlendi.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın okuduğu basın açıklamasının ardından Kordon’a yürünerek denize karanfiller bırakıldı.

 

 

ITUC ETUC