Image Map

Abdullah Baştürk’ü saygı ve özlemle andık

DİSK Genel Başkanlarından ve Genel-İş Sendikamızın Kurucu Genel Başkanı Abdullah Baştürk, ölümünün 29. yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Törene DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Yönetim Kurulu üyeleri Kazım Doğan, Mustafa Ağuş ve Seyit Aslan, Dev Yapı İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, Limter İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, DİSK üyesi sendikaların genel merkez ve şube yöneticileri, işyerlerinden temsilciler, çok sayıda DİSK’li ve mücadele arkadaşlarıyla Baştürk’ün oğlu ve torunları katıldı.

21 Aralık Pazartesi günü saat 11’de Zincirlikuyu Mezarlığında gerçekleşen Abdullah Baştürk’ü anma töreni DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu’nun açılış konuşması ve saygı duruşu çağrısı ile başladı.

Saygı duruşunun ardından konuşmasını yapan DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan “Abdullah Baştürk demek emek demekti, umut demekti, direnç demekti, bedel ödemek demekti, sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya için mücadele etmek demekti” dedi. Emeğe ve demokrasiye yönelik saldırılara dikkat çeken Remzi Çalışkan DİSK’in ve Genel-İş’in Abdullah Baştürk’ün çizgisinde mücadeleye devam ettiğini söyledi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise konuşmasında “Böylesi zor bir dönemde, emeğimizin hakları ve ülkemizin geleceği için mücadeleyi DİSK’i kuran, büyüten ve bizlere emanet eden önderlerimizin bize bıraktığı değerler ve ilkeler çerçevesinde yürütmeye çalışıyoruz” dedi. Arzu Çerkezoğlu konuşmasında bu düzenin işçi sınıfına verecek hiçbir şeyi kalmadığını söyleyerek “yeni bir toplumsal düzen için mücadele kararlılığımızı Abdullah Baştürk’ün huzurunda bir kez daha tekrar ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Abdullah Baştürk’ün mezarına karanfillerin bırakılmasıyla anma töreni sona erdi.

ITUC ETUC