Image Map

İnsanca bir yaşam ve sendika hakkı için direnen Farplas işçilerinin yanındayız!

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Yönetim Kurulu üyeleri 18 Şubat Cuma günü saat 17.00’de Gebze’de fabrika önünde direnişlerini sürdüren işçilerle bir araya gelecek

Kocaeli Gebze Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde otomotiv parçaları üreten Farplas firmasında işçiler, ücretlerinin ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için bu yılın başında eylemler yapmıştı.

İlk iş bırakma eylemi sonrası Farplas yönetimi işçilerden süre istemiş ve hiçbir işçinin işten atılmayacağı sözünü vermiş ancak iş bırakma eylemine katılan 100’ün üzerinde sendika üyesi işçiyi işten çıkarmıştı.

İşten çıkarmalar üzerine işyerinde direnişe geçen Farplas işçileri gaz bombasından etkilenerek çıktıkları çatıda aşağı düşme pahasına polis şiddetiyle gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 200 işçinin birçoğunun kolu, bacağı burnu kırılmıştı.

Bu süreçte Farplas bünyesindeki işletmelerde konfederasyonumuza bağlı Birleşik Metal İş, Lastik İş ve Limter-İş sendikalarımız üye çoğunluklarını sağlamış ve Çalışma Bakanlığı’ndan yetki yazılarını almışlardır.

Farplas bünyesindeki işyerlerinde DİSK’e bağlı sendikaların çoğunluk sağlayıp yetki almasına karşın işveren bu sefer de baskıyla işçileri Türk-Metal sendikasına üye olmaya zorlamıştır. İşverenin işçilere ve sendikalarımıza karşı düşmanca tutumu devam etmektedir.

Farplas işçisi fabrika önünde atılan işçilerin geri alınması ve sendikalarımızın tanınması talebiyle direnişlerini sürdürmektedirler.

Bu direnişe destek vermek amacıyla DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Yönetim Kurulu üyeleri 18 Şubat Cuma günü saat 17.00’de Gebze’de fabrika önünde direnişlerini sürdüren işçilerle bir araya gelecek ve bir basın açıklaması gerçekleştirecektir.

Basın açıklamamıza katılımınızı ve takibinizi rica eder çalışmalarınızda başarılar dileriz.

 

BASIN AÇIKLAMASI:

Tarih: 18 Şubat 2022, Cuma

Saat: 17.00

Yer: Kocaeli/Gebze Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Farplas önü

ITUC ETUC